Agnes Kittelsen og Pål Sverre Valheim Hagen i Kon-Tiki

Se bilder og bakomfilm fra Kon-Tiki!

Forventningene øker til det episke dokudramaet.

I 1947 ble en krigstrett verden fascinert av den unge, norske mannen Thor Heyerdahl. Han hadde utviklet en revolusjonerende teori om at Polynesia var blitt befolket fra Sør-Amerika, stikk i strid med det etablerte vitenskapsmiljøets teori om migrasjon fra Asia.

For å bevise teorien sin gjorde han noe hittil uhørt: han bestemte seg for selv å teste den i praksis - og la ut på en eventyrlig og farefull ekspedisjon over Stillehavet.

Se produksjonsvideo fra Malta:

Den primitive balsaflåten han skulle tilbakelegge nesten 8000 kilometer med, døpte han Kon-Tiki - etter solguden. Thor Heyerdahl fikk med seg fem unge menn: ingen av dem kjente hverandre fra før, og bare en av dem kunne seile. Selv hadde han vannskrekk og kunne ikke svømme. Thor var villig til å ofre alt og alle for å få rett.

Pål Sverre Valheim Hagen og Anders Baasmo Christiansen (Thor og Herman i New York) fra Kon-Tiki

KJENTE NAVN

I rollen som Thor Heyerdahl ser vi Pål Sverre Valheim Hagen, blant annet kjent fra "DeUSYNLIGE" (2007). Agnes Kittelsen skal spille hans kone Liv Heyerdahl. Blant Heyerdahls mannskap finner vi navn som Odd-Magnus Williamson og Anders Baasmo Christiansen.

Premieren er 24. august.