Martin Scorsese lager Nesbø-film

Mesterregissøren tar regien på filmatiseringen av Jo Nesbøs "Snømannen", når Harry Hole endelig skal portretteres på det store lerretet.

Da er det endelig klart! Selveste Martin Scorsese skal være mannen bak roret når endelig Harry Hole blir å se på film, melder VG i dag.

Suksessforfatter Jo Nesbø TØFFE KRAV FRA NESBØ

Nesbø har tviholdt på filmrettighetene til Harry Hole-bøkene i mange år, men i høst ble det bekreftet at det britiske produksjonsselskapet Working Title Films har sikret seg den aller første filmen om Harry Hole. Og i dag ble det altså klart at det blir en Oscarvinner som skal regissere.

Den amerikanske regissøren er Nesbøs favoritt, og var et av fire navn ( i utgangspunktet fem, men en regissør ble strøket. Sikkert David Fincher pga Millennium-serien, tipper vi!) på hans liste over potensielle regissører, som var kravet forfatteren stilte da han solgte rettighetene.

Håper Scorsese velger å spille inn filmen i Norge, slik David Fincher valgte Sverige for store deler av sin " The Girl With the Dragon Tattoo".

HVEM SKAL SPILLE HARRY?

Det store spørsmålet nå blir hvem som skal spille Harry Hole. Han må være rufsete og sexy, men ikke klassisk kjekk. Blond, selvsagt (det kan jo fikses med et enkelt håndgrep), og stor. I alle fall må han fremstå ruvende. Og litt haunted. Med andre ord: han må ligne litt på Jo Nesbø.

Mange har pekt på Paul Bettany, noen har nevnt Daniel Craig, Daniel Day Lewis og danskene Ulrich Thomsen og Mads Mikkelsen. Nå som Scorsese skal styre skuta kan det være enda større navn på blokka. Hva med Brad Pitt? Leonardo DiCaprio? Vi venter i spenning...