Mathilda Paradeiser fra Apejentene

Makt. Vennskap. Balanse. Kontroll.

"Apejentene" er en original oppvekstskildring fortalt med en rå intensitet og selvsikkerhet som kan ta pusten fra deg. Lisa Aschan er utdannet ved Den danske filmskolen og leverer en knalldebut som har blitt belønnet med hovedprisene på filmfestivalene i Gøteborg og Tribeca.

Emma (Mathilda Paradeiser) er en ung jente som liker å ha kontroll på livet sitt. Hun trener for å komme med på det lokale voltige-konkurranselaget. I kunstridning må man ha total kontroll over seg selv og hesten, og perfekt balanse.

Under utvelgelsen møter Emma den sterke konkurrenten Cassandra (Linda Molin). De to jentene knytter et spent vennskap. De utfordrer hverandre tester grenser og bryter regler. En kamp om makt, sex og følelser utvikler seg.

LOVENDE DEBUT

Regissør Lisa Aschan er 33 år gammel, og er oppvokst i Skåne. Hun har gått fire år på filmskolen i København, og gjorde spesialstudier på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm.

Aschan har tidligere laget kortfilmene "In transit" (2005) og "Goodbye bluebird" (2007), og jobbet med Radioteatern og dansk TV. Hun har fått kjempekritikk for spillefilmdebuten " Apejentene" - "She Monkeys" på engelsk. British Film Institute Awards nominerte hennes til et Sutherland Trophy, som går til den mest originale debutfilmen som vises under London Film Festival. Robert De Niros Tribeca Film Festival gav Aschan pris for Best Narrative Feature, og under filmfestivalen i Berlin vant hun Krystallbjørnen under ungdomsprogrammet Generation 14plus.

Til Filmperler - for deg som elsker film!