Mads Ousdal, Arthur Berning, Andreas Cappelen og Kyrre Hellum i Arme Riddere

- Før var jeg upopulær, nå er jeg MILLIONÆR

Møt gutta i tippelaget i "Arme Riddere", en energisk komedie basert på en historie av Jo Nesbø.

De har et vanntett system, tipp 2000, som skal garantere dem 12 rette i tipping. Men en gevnist på 1.739.361 er neimen ikke lett å dele på fire... Gutta i " Arme Riddere" er klar for kinopremiere 2. desember.

Det lurvete tippelaget består av:

Kyrre Hellum i Arme Riddere

OSCAR SVENDSSON ( Kyrre Hellum)

36 år. Jobber som verge på plastikkjuletre-fabrikken "Evergreens", litt utenfor Halden. Her passer han altså på tidligere kriminelle fra hele landet, som har fått en ny sjanse i livet. Oscar er en snill og grei fyr, men siden han henger sammen med kriminelle dag ut og dag inn, så tenker han kanskje som dem etterhvert? Ikke godt å si. Oscar har en del gjeld etter at han investerte i noe han trodde var et lukrativt leilighetskompleks i Fredrikstad.

Tipping drev han mye med før, men ikke nå lengre. Ikke etter at han ble lurt av Dan Treschow til å bruke 7000,- på et suspekt tippesystem som het Tipp 500.

Rulleblad: rent.

Andreas Cappelen i Arme Riddere

DAN "TRESKO" TRESCHOW (Andreas Cappelen)

Småkriminell fyr med lausunge-rekord i Stavanger-regionen. Sju stykker i alderen 4 til 19. Tresko tjente godt med penger som oljearbeider, men brukte alt på sprit og damer. Han mistet jobben, tapte alle farskapssakene og skylder stat og kjerringer en ukjent sum med barnebidrag og bøter. Dan ser derfor alltid etter en utvei til å bli fort rik. Stort sett går det i forsøk på å svindle NAV og nye bekjente, små brekk, samt suspekte tippesystemer.

Rulleblad: svindel, innbrudd, trusler og forfalskinger.

Arthur Berning i Arme Riddere

BILLY UTOMJORDET ( Arthur Berning)

Stavangers farligste fyr. Har gått inn og ut av fengsel siden han var 16 år. Har ingen gjeld, men likevel en utømmelig apetitt på penger. Har han først cash, bruker han dem på prostituerte, våpen, kokain og turer til Thailand. Billy har aldri tenkt konsekvenser, og er derfor i stand til å finne på mer faenskap enn de fleste av oss bare kan drømme om. Likevel: han har bare blitt straffet for ting som i hans verden er småting. Det ryktes faktisk om at han har drept en fyr i Bergen - med en jernstang. Men han har aldri blitt tatt for dette.

Billy har ikke peiling på fotball, men har han penger, leverer han som oftest inn en bong.

Rulleblad: overfall, drapstrusler, vold mot polititjenestemann, ran, svindel, biltyveri, båttyveri, frihetsberøvelse, narkotikasmugling, narkotikabruk, narkotikasalg, kidnapping og nitten tilfeller av fyllekjøring.

Mads Ousdal i Arme Riddere

THOR EGGEN ( Mads Ousdal)

Det å ha en mor som har vært stripper og en far som har drevet med smugling på fast basis, har vel gjort noe med fyren. Han har alltid prøvd å ha en vanlig jobb, men er genetisk disponert for å øke lønna med småkriminell virksomhet. Han har gått i sine fars fotspor og har tidvis gjort det bra innen sigarett- og spritsmugling. Men ved én anledning gikk det virkelig dårlig. Thor slo seg sammen med Lasse Bränvald, sjef på strippesjappa Pink Heaven for å gjøre tidenes spritkupp. Men Thor tabbet seg ut, ble tatt og dømt, og sitter i dag med en urimelig stor gjeld til Lasse. Thor har alltid vært bestevennen til Oscar, og selv om de har tatt litt forskjellige veier i livet, så er de fortsatt kompiser.

Rulleblad: smuglingsforsøk, innbruddsforsøk, ransforsøk, svindelforsøk, og forsøk på å dyrke marihuana.

Se klipp av tippelaget her