Chris Evans

Chris Evans er Captain America

Vi tar en titt på skuespillerens karriere før "Captain America: The First Avenger".

Christopher Robert Evans begynte sin skuespillerkarriere med å spille i skoleteateret og lignende i likhet med veldig mange andre. Hans eldre søster drev med skuespill og han ble selv bitt av basillen tidlig i sitt liv. Etter å ha spilt i mange skolestykker reiste han til New York for å gå på Lee Strasberg Teater Institutt. Etterhvert fikk Evans en agent og begynte å gå på audtioner til filmer og TV-serier.

Tenåringskomedier

I begynnelsen ble det mange småroller for skuespilleren som i " The Fugitive", "Cherry Falls" og "The Newcomers", alle fra år 2000. I komedien " Not Another Teen Movie" har han imidlertid sin første store rolle som den kjekke og mest populære gutten på skolen, en typisk tenåringsfilm som herjer med klisjéene innen sjangeren vi elsker å hate. Chyler Leigh og Chris Evans i Not Another Teen Movie

Etter flere tenåringskomedier som gikk forbi i stillhet og ikke fikk han noe nærmere blockbusterhimmelen, satset han på at rollen som Johnny Storm (The Human Torch) i Fox' filmatisering av Marvel tegneserien " Fantastic Four" (2005) ville sørge for å sette ham på stjernekartet. Det ble ikke helt som han tenkte, filmen ble for mange en skuffelse, men Evans stjal showet med sin energiske og gode skuespillerprestasjon. Han spilte også i oppfølgeren " Fantastic Four 2: Rise of the Silver Surfer" (2007).

Jessica Alba og Chris Evans i Fantastic Four
Jessica Alba og Chris Evans i Fantastic Four

Rolle i Danny Boyle-film

I " Sunshine" regissert av selveste Danny Boyle ("Trainspotting", "The Beach") har Evans har en av hovedrollene som karakteren Mace. Året er 2057, solen er i ferd med å dø ut og menneskeheten står foran utslettelse. Han og flere andre får som oppdrag å avlevere en atomladning som er konstruert med tanke på å gjenantenne vår falmende sol. Filmen fikk generelt gode kritikker her til lands og internasjonalt.

Andre filmer han har spilt i er f.eks " The Nanny Diaries" (2010) med Scarlett Johansen, " The Losers" (2010) og " Scott Pilgrim vs. the World" (2010) med Michael Cera, for å nevne noen.

Chris Evans som Steve Rogers/Captain America
Chris Evans som Steve Rogers/Captain America