Møt barskingen Michael Fassbender

Aktuell i "Shame" og "Haywire".

Skuespilleren, som er født i Heidelberg i Tyskland, er for tiden å se som psykiateren Carl Jung i dramathrilleren " A Dangerous Method", som hadde premiere før jul. Neste uke er det premiere på hans nye film " Shame", som har gitt ham en Golden Globenominasjon for beste hovedrolle.

Brandon (Fassbender) er en vellykket mann i 30-årene som lever alene i New York. Han har en hektisk jobb og tilbringer kveldene på byens beste nattklubber. Når søsteren hans Sissy ( Carey Mulligan) plutselig en dag står utenfor leiligheten og trenger et sted å bo, snur dette livet til Brandon på hodet. "Shame" er et sterkt drama om sex, avhengighet og familie, og kan nok være tøff kost før mange.

I februar er Fassbender aktuell i Steven Soderberghs actionthriller " Haywire", og til sommeren får vi se en blond utgave av kjekkasen i Ridley Scotts " Prometheus".

Logan Marshall Green, Noomi Rapace og Michael Fassbender i Prometheus

EVENTYRLIG FILMÅR

Foruten rollen i "A Dangerous Method," kunne Fassbender ses som unge Magneto i " X-Men: First Class" og som Rochester i den nye innspillingen av " Jane Eyre" i 2011.

Den siste X-Men-filmen utspiller seg i begynnelsen av sagaen før mutantene har gitt seg til kjenne og før Charles Xavier og Erik Lehnsherr tok navnene Professor X og Magneto (en rolle som i de andre filmene spilles av Sir Ian McKellen).

X-Men - First Class

I "Jane Eyre" har Fassbender hovedrollen som Rochester, mens australske Mia Wasikowska spiller Jane. Han skal ha blitt interessert i rollen fordi det er en tidløs klassiker, men også fordi hans mor og hans søster er store fans av boken og han ville se hva de syntes om hans versjon av Rochester. Regissøren bak nyinnspillingen, Cary Fukunaga, var også en av grunnene til at han gjerne ville ha rollen. Fassbender var spent på hvordan en amerikansk regissør ville forme denne klassisk britiske historien.

Jane Eyre:

MODEN SKUESPILLER

Tidligere har 34-åringen spilt i Zack Snyders epos " 300" fra 2007 og i " Centurion" i hovedrollen som Centurion Quintus Dias. I Quentin Tarantinos Oscarvinnende " Inglourious Basterds" fra 2009 har han rollen som Lt. Archie Hicox, en engelsk soldat som går undercover som en tysk kaptein.

Michael Fassbender i Inglourious Basterds

I dramaet " Hunger" fra 2009 portretterer han aksjonisten Bobby Sands som sultestreiker. Filmen følger de siste seks ukene av hans liv. Under forberedelsene til filmen var han konstant sulten, gikk ned 14 kg og veide på slutten 59 kg. Dette var nødvendig for å gjøre portrettet av Sands så troverdig som mulig. Steve McQueen regisserte filmen, og står også bak "Shame".