Harry Potter vil vinne Oscar

Se kampanjevideoen!

Warner Bros annonserte i høst at de vil kjøre en stor Oscarkampanje for "Harry Potter og dødstalismanene - Del 2", og her kommer den første videoen som skal overbevise de som har makt til å stemme frem filmer i de ulike Oscarkategoriene. Warner Bros håper selvsagt på en nominasjon under kategorien Beste film.

Harry Potter-filmene har tidligere vært nominert til Beste visuelle effekter og tekniske priser, men har aldri vunnet noen Oscarstatuett. I år er håpet at " Harry Potter og dødstalismanene - Del 2" kan dra i land en Beste film-nominasjon som kan stå som en markering for hele filmserien.

Tanken om å hedre en filmserie kan ha vært én av grunnene til " Ringenes Herre: Atter en konge" tok hjem 11 Oscarstatuetter i 2004, mens de to første filmene "bare" fikk henholdvis fire og to statuetter.

Daniel Radcliffe, Emma Watson og Rupert Grint på verdenspremieren til Harry Potter og Dødstalismanene - Del 2
Daniel Radcliffe, Emma Watson og Rupert Grint på verdenspremieren til Harry Potter og Dødstalismanene - Del 2

KAN DET GÅ?

Spørsmålet er om Harry Potter-serier har den kvaliteten, prestisjen og appellen den trenger for å knytte seg til stemmegiverne.

I alle tilfeller vil det varme Harry Potter-fans' hjerter om "Harry Potter og dødstalismanene - Del 2" i det minste klarer å dra inn en statuett i en teknisk kategori.

I skrivende stund er "Harry Potter og dødstalismanene - Del 2" shortlistet til Oscar for beste visuelle effekter.

HVA SYNES DU?