Trolljegeren

Trolljegeren konkurrerer om BAFTA!

Medlemmer av det britiske film- og TV akademiet (BAFTA) har stemt frem Trolljegeren til listen over filmer som kan motta årets BAFTA-pris til beste ikke-engelskspråklige film.

Den britiske film- og TV prisen deles ut hvert år, og akademiets medlemmer stemmer i to omganger. Nå er den første listen med 15 nominerte filmer i hver kategori offentliggjort, utvalgt fra 285 påmeldte filmer.

"Trolljegeren" konkurrerer om en nominasjon med filmer som " Pina" og " Nader og Simin - et brudd". Den 17. januar offentliggjøres det hvilke fem filmer som fortsatt vil være med og konkurrere om årets BAFTA til beste ikke-engelskspråklige film. Årets prisutdeling finner sted søndag 12. februar.

VIST PÅ FESTIVALER

" Trolljegeren", som hadde britisk premiere i september i hele 83 kinosaler, fikk svært gode kritikker i britiske tabloidaviser opp mot premieren. Den blir distribuert i Storbritannia av Momentum Pictures. Trolljegeren er også den norske filmen som har blitt vist på flest internasjonale filmfestivaler i løpet av 2011, med visninger på over 45 festivaler.

Trolljegeren

STOR HONNØR

- Dette er en stor mulighet for regissør André Øvredal til å få enda mer internasjonal oppmerksomhet. Og det er utrolig morsomt og en stor honnør til alle som har trodd på prosjektet fra dag én, sier en fornøyd John M. Jacobsen, produsent i Filmkameratene AS.

Trolljegeren er André Øvredals første spillefilm og basert på hans eget manus, og produsert av John M. Jacobsen og Sveinung Golimo for Filmkameratene AS. Etter verdenspremiere på Fantastic filmfestival i Austin, USA, solgte filmen nærmere 280.000 billetter i Norge, og fortsatte sin internasjonale ferd, både til filmfestivaler og kinoer over hele verden.

John M. Jacobsen, Glenn Erland Tosterud, Tomas Alf Larsen og Johanna Mørck