Løvenes konge

Hakuna Matata: Kongen er tilbake

Det blir 3D-gjensyn med flere filmklassikere på kino i 2012, og først ut er "Løvenes konge".

13. januar er det klart for 3D-relanseringen av Disney-bautaen " Løvenes konge" fra 1994. Da kan kinogjengere over hele landet få et gjensyn, eller første møte, med Simba og vennene hans.

Den nye 3D-oppsetningen av animasjonsfilmen spilte inn 61,7 millioner USD i løpet av 10 dager og toppet listene flere uker på rad, og i Norge gikk filmen rett inn på førsteplass på kinotoppen første helgen, med i underkant av 30 000 besøkende.

NY 3D-TREND

Trenden med relanseringer i 3D er voksende, og utover våren er det klart for både " Star Wars: Episode I - Den skjulte trussel" (norsk premiere 10. februar) og " Titanic" (premiere 13. april).

Leonardo DiCaprio og Kate Winslet i Titanic

I tillegg er det en rekke Disney- og Pixar-filmer som planlegger gjenutgivelse i tiden fremover. « Skjønnheten og udyret» har amerikansk premiere 13. januar, « Oppdrag Nemo» planlegger relansering 14. september, « Monsterbedriften» i starten av 2013 og « Den lille havfruen» møter kinopublikummet i ny 3D-drakt i september 2013.

Den lille havfruen

Om disse blir å se på norske kinolerret er i skrivende stund ikke bestemt. Det avhenger nok både av innspillingstallene i USA og hvor godt de andre 3D-relanseringene gjør det her til lands.