Dette er The Hunger Games

Bare én kan overleve.

I den senere tid har filmverdenen meldt om en rekke castingnyheter og bilder i forbindelse med den nye filmen " The Hunger Games" (2012) - hva ligger bak den merkelige tittelen?

Filmen er basert på den første boken i en svært populær trilogi skrevet av tobarnsmoren Suzanne Collins, som henvender seg til unge voksne.

I en udefinert fremtid hundrevis av år etter en uspesifisert apokalyptisk hendelse, er det Nord-Amerikanske kontintet blitt til et land kalt Panem, som er inndelt i tolv distrikter under hovedstaden Capitol.

Se teasertraileren her!

I etterkant av et opprør mot det overlegne Capitol, som førte til ødeleggelsen av Distrikt 13, må distriktene hvert år ofre én gutt og én jente i alderen 12 til 18 år. De 24 tenåringene må kjempe til døden i en lukket arena i Capitol til én står igjen..

Vår heltinne er Katniss Everdeen, en innbygger i det fattige Distrikt 12 som livnærer familien ved å jakte utenfor distriktet. Når lillesøsteren velges til å kjempe for distriktet, melder Katniss seg frivillig i hennes plass. Den mannlige tributten er Peeta, som en gang reddet Katniss' liv ved å gi henne mat - men kan han stoles på i arenaen?

GJENGEN FRA DISTRIKT 12Denne gruppen foretar reisen fra Distrikt 12 til Capitol, og vil ha hovedfokuset i den første delen av filmen.

KATNISS EVERDEEN

Hun er 16 år, smart, ekstremt tøff og lidenskapelig overfor sin familie. Hun takler sult, og minner på mange måter om Lawrences rolle som Ree i " Winter's Bone" (2010).

Andre valg for hovedrollen var blant andre Hailee Steinfeld, Abigail Breslin, Saoirse Ronan og Emily Browning.

PEETA MELLARK

Bakersønnen virker ikke som den mest opplagte drapsmannen, men sårbarhet og stabilitet kan komme godt med når det brukes riktig. Det viser seg også at Peeta er aldri så lite forelsket i Katniss...

Hutcherson har vi tidligere sett i blant annet " The Kids Are All Right" (2010).

HAYMITCH ABERNATHY

Haymitch vant Dødslekene for 25 år siden, og post-traumatisk stress har gjort ham til en ensom alkoholiker. Katniss og Peeta forsøker å dra nytte av Haymitchs efaring fra lekene, noe som ikke er så lett.

Woody Harrelsons solide skuespillerbakgrunn burde passe denne rollen perfekt.

EFFIE TRINKET

Effie er utvalgt til å eskortere ofrene til Capitol. Hun er desperat etter å bli flyttet over til et annet og bedre distrikt, og tilbringer mesteparten av sin tid rundt Capitol. Forfengelig og kjent for sine fargerike parykker - men kan hennes empati for tributtene øke under reisen?ØVRIGE ROLLERCINNA

Capitols stylister gjør en viktig jobb i å bygge tributtenes image for å skaffe tilhengere, og ikke alle er like overflatiske. Cinna debuterer som stylist i årets Dødsleker, og har fantastiske kreasjoner.

Katniss får en god venn i Cinna, som spilles av den kule, avslappede musikeren Lenny Kravitz.

PRESIDENT SNØ

Diktatoriske President Snø har styrt Capitol i minst 25 år, og hans rolle øker utover i bøkene. Intelligent, autoritær og eiesyk - presidenten slår ned på alle former for opprør.

Donald Sutherland er perfekt i rollen, ikke bare på grunn av hans snøhvite manke.

CLAUDIUS TEMPLESMITH

Templesmith er lekenes kommentator, og beskrives med en stor, buldrende stemme. Han er tributtenes eneste kilde til informasjon utenfra, og er kjent for å levere nyheter med en manipulerende vri. Vi har litt vanskelig for å se for oss at den som spiller husnissen Noldus i Harry Potter-filmene skal passe denne rollen, men regissøren har nok gjort et gjennomtenkt valg.

TRE FILMER

Filmen regisseres av Gary Ross ( Pleasantville 1998, Seabiscuit 2003), og innspillingen har foregått i North Carolina. Premieren er 23. mars 2012.

Film to og tre planlegges til 2013 og 2014, og det meldes om at selveste Steven Soderbergh (Ross' gode venn) skal være second unit director på film nummer to, "Catching Fire". Simon Beaufoy, som jobbet med manuset til " Slumdog Millionaire" og " 127 timer", skal skrive manuset til toeren.