Daniel Radcliffe

Radcliffe forsvarer Ginsberg-rolle

Daniel Radcliffe forsvarer seg mot kritikerne som hevder han er for renstriglet til å spille den amerikanske beatpoeten Allen Ginsberg.

Daniel Radcliffe sier til BBC at han ikke bekymrer seg for at han ikke skal passe til rollen, og viser til at James Franco spilte Ginberg i 2010-filmen "Howl".

– Han var altfor pen til spille Allen Ginsberg, sier Harry Potter-skuespilleren, som verken har sett " Howl" eller 2007-filmen " I'm Not There", også den om Ginsberg og Bob Dylan.

– Jeg vil ikke se noen av dem fordi jeg er en grusom kopist, sier Radcliffe.

James Franco som Allen Ginsberg i Howl

22-åringen vil spille den unge Ginsberg i thrilleren "Kill Your Darlings", som har innspillingsstart i mars i New York. Den er basert på den sanne historien om drapet på David Kammerer, en hendelse som forente beatpoeten Jack Kerouac og William Burroughs ved Columbia-universitetet i 1944.

Nå som Potter-eventyret er over, er Daniel Radcliffe ute etter å vise sin bredde som skuespiller. Neste film ut er skrekkfilmen " The Woman in Black".

– Jeg tror det er like viktig for meg, som for enhver skuespiller som har ønske om et langt yrkesliv. Til syvende og sist handler det om å vise folk at du har god smak, sier han.

Daniel Radcliffe på verdenspremieren til Harry Potter og Dødstalismanene - Del 2