Tuba Atlantic

Norsk kortfilm til siste runde i Oscar-nominasjon

Den norske kortfilmen "Tuba Atlantic" har kommet gjennom nåløyet i den første nominasjonsrunden til årets Oscar-utdeling.

" Tuba Atlantic" har kommet på den såkalte "shortlisten" som består av mellom 10 og 15 filmer som nå går videre til selve nominasjonsprosessen der fem filmer vil bli nominert til Oscar.

– Filmen er en eksamensfilm fra filmskolen på Lillehammer og vant en student-Oscar i fjor. Det er fantastisk at den går videre i nominasjonsprosessen til en kortfilm-Oscar, sier Toril Simonsen, fagleder for kort- og dokumentarfilm utland ved Norsk filminstitutt, til NTB.

Regissør for filmen er Hallvar Witzø, og filmen var hans eksamensfilm i 2010. Skuespillerne i filmen er Edvard Hægstad, Ingrid Viken og Terje Ranes, mens manuset er skrevet av Linn-Jeanethe Kyed.

Filmen handler om to brødre som bor på hver sin side av Atlanteren etter at den ene emigrerte. Broren hjemme i Norge oppdager at han har en dødelig sykdom og prøver å komme i kontakt med sin bror på den andre siden av Atlanterhavet.

Oppdatering 24. januar: "Tuba Atlantic" kom gjennom nåløyet og er en av fem nominerte i kategorien beste kortfilm!