Simon Pegg i Mission: Impossible - Ghost Protocol

Simon Pegg viser muskler

Simon Pegg (41) er oppgradert fra datanerd til actionhelt i nye "Mission: Impossible". Men han vil helst slippe sladrespaltene.

– Jeg jobbet to dager på treeren og sju måneder på denne. Hvis det fortsetter i samme takt, blir det vel noen år på den neste.

Simon Pegg er like blid som han er brun når NTB treffer ham under filmfestivalen i Dubai. Ikke minst er han fornøyd med at den nerdete rollefiguren hans får vise muskler i " Mission: Impossible – Ghost Protocol" (norgespremiere 27. januar). I jakten på internasjonale terrorister tar Benji skrittet fra skrivebordet til felten.

Paula Patton og Simon Pegg i Mission: Impossible: Ghost Protocol

– Jeg måtte opp i form og ned i vekt, røper Pegg.

– Fint var det, for det vanskeligste med trening er å finne tid. Å attpåtil få gjøre det mot betaling – det blir ikke bedre enn det.

Twitter-type

– Er planen å bli actionmann nå?

– Hvis en ny film à la denne kommer min vei, så gjerne for meg. Men jeg spilte jo en fyr med nervøst sammenbrudd i fjor, også (i kommende "A Fantastic Fear of Everything", journ.anm.). Og jeg har vel ikke tenkt å bli nervøst-sammenbrudd-mann, heller.

– Er du like flink med computere som Benji?

– Jeg bruker dem, men kunne ikke hacket noe som helst. Jeg husker knapt mine egne passord. Altså er det mest skuespill.

– Men du er ganske aktiv på Twitter?

– Vel, jeg synes det er en interessant ressurs, og effektivt til promo. Dessuten fungerer det bra som skriveøvelse. Det er gøy å få til en vits på mindre enn 140 tegn. Favoritten min er og blir "Happy Father's Day, motherfuckers!"

Tom Cruise, Paula Patton og Simon Pegg promoterer MI:4 i Dubai

Forsvarer Cruise

Pegg er kommet langt siden brit-klassikerne " Shaun of the Dead" (2004) og " Hot Fuzz" (2007). Etter " Star Trek" (2009) og " På eventyr med Tintin: Enhjørningens hemmelighet" (2011) er det blitt hverdags å omgås storfolk. Få kommer dog opp mot Tom Cruise.

– Mange sier de hater Tom, og at han er en gærning. De har ikke peiling. Sånn blir det når du leser tabloidene, spytter Pegg.

– Når du jobber med ham, møter du mennesket, ikke myten. Da skjønner du hvilken søppelhaug myten består i. Han er en svært sjenerøs, usedvanlig vennlig, veldig smart og dedikert kis. Det er ikke bare fordi han er kjekk, han er verdens største stjerne.

– Og han er filmfanatiker som deg?

– Ja, han er jo produsent, så han kan sine kameralinser og sånt. Rett som det er, spotter han småfeilene før studiogutta gjør det. Personlig anser jeg meg som en filmfan som jobber i bransjen. Jeg tror Tom er litt likedan, merkelig nok.

Familiehemmelighet

– Apropos tabloidene, følger du pressehøringen hjemme i England?

– Ja, og jeg kan ikke tro hvor dypt de har sunket.

– Har du opplevd å få telefonsvareren avlyttet selv?

– Det finnes iallfall ting jeg leser om meg selv, som jeg ikke fatter hvor stammer fra. Da kona mi ble gravid, fortalte vi det ikke til noen utenfor kretsen. Plutselig står det "Shaun of the DAD" i avisa.

Pegg slår ut med armene.

– Hvis overskriften ikke hadde vært så pass morsom, ville jeg blitt forbanna.