Jo Nesbøs Hodejegerne skal bli film

Mer skandinavisk krim i vente

Nå som Stieg Larsson-trilogien er kommet i mål, er det opp til Jo Nesbø og Liza Marklund å holde koken i skandinavisk krim på kino.

Kanskje var det Harry Klein og hans gode kollega Derrick som la grobunnen for kriminteressen i Norge. Siden den gang har i alle fall både TV-serier og romaner i denne sjangeren gått så det suser. I de senere år har dette også vært trenden for kinofilmer.

Dette understøttes av blant annet Stieg Larssons Millennium-trilogi. Så langt har disse tre filmene ( ”Menn som hater kvinner”, ”Jenta som lekte med ilden” og ”Luftslottet som sprengtes”) hatt over 1,2 millioner besøkende på norske kinoer – og tallet øker stadig.

Nesbø for det store lerretet

Neste år starter filmatiseringen av romanene til en rekke kjente, skandinaviske krimforfattere.

Seks av svenske Liza Marklunds bøker går til filmen; ”Studio sex”, ”Prime time”, ”Den røde ulven”, ”Nobels testamente”, ”Livstid” og ”En plass i solen”.

Storsuksessen ”Hodejegerne” skrevet av norske Jo Nesbø skal også bli til film med hans nye figur, Roger Brown, i spissen. Filmen vil få premiere i løpet av 2011.

Suksessforfatter Jo Nesbø - Jeg har tidligere takket nei til alle forespørsler om å filme Harry Hole-historiene, ettersom jeg hele tiden skriver nye bøker i serien. Men Hodejegerne er en frittstående og avsluttende roman, og det er veldig spennende at den nå skal bli film, uttalte Jo Nesbø i en pressemelding i forbindelse med filmingen.Ny svensk krimspesialist

Det er det svenske produksjonsselskapet Yellow Bird, som skal lage film av Marklunds og Nesbøs kritikerroste romaner. Dette svenske firmaet er tydeligvis i ferd med å spesialisere seg innen filmproduksjon i krimsjangeren, og det er blant annet Millennium-trilogien et bevis på.

Sammen med Left Bank Pictures skal de produsere tre nye engelskspråklige Kurt Wallander-TV-serier med Kenneth Branagh i hovedrollen. Disse er basert på Henning Mankell-romanene ”Mannen som lo”, ”Morder uten ansikt” og ”Den femte kvinnen”.

De skal også i gang med tretten nye filmer med Krister Henriksson, hvor allerede den første, ”Hevnen” gikk opp på svenske kinoer i januar 2009. Det er ukjent om disse filmene vil bli vist på norske kinoer.

I tillegg har produksjonsselskapet kjøpt rettighetene til Anne Holts ”Det som er mitt”, ”Det som aldri skjer” og ”Presidentens valg”. Disse kommer ikke på kino, men blir derimot vist på TV2.


Seks nye Veum-filmer

Derimot er det norske kinopublikummet garantert mer Varg Veum-spenning, som baseres på Gunnar Staalesens velkjente romaner. Innspillingen av ”Skriften på veggen” gikk i gang i oktober og resultatet kan du se på kino 27. august 2010.

I filmen er handlingen lagt til nettopp dette året. Veum, igjen spilt av Trond Espen Seim, har fått skikk på livet og funnet kjærligheten i Karin, spilt av Aqua-vokalisten Lene Nystrøm.

Utover dette, vil også ”Svarte får”, ”Dødens drabanter”, ”I mørket er alle ulver grå”, ”Bukken til havresekken” og ”Kalde hjerter” sikre nordmenns krimframtid i filmformatet.

Avslutningsvis vil Eirik Wekres tredje bok bli til spillefilm, når ”Operasjon Snøhvit” får premiere i 2011.

Hvilken av disse filmene gleder du deg til å se? Si din mening