Jentene i Sex and the City

Hvem er du i Sex and the City?

Snart braker det løs med nok en "Sex and the City"-film på norske kinoer. Og i den anledning spør vi: hvem av jentene ville du helst vært?

4. juni er det endelig klart for sommerens store fashion-eventyr på kino! I "Sex and the City 2" har det gått to år siden vi forlot Carrie, Miranda, Samantha og Charlotte, som tok verden med storm med TV-serien Sex and the City.

De fire venninne holder sammen i tykt og tynt, men er svært så forskjellige - stem på din favoritt nederst i artikkelen!

Carrie i Sex and the City

Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) er skribent, og startet sin karriere med en fast spalte i The New York Star, med storbyen, forhold, sex, menn, kvinner og karriere på dagsordenen. På fritiden er hennes store lidenskap shopping (spesielt designersko) og å henge med venninnene sine på New Yorks It-steder.

Trendsetteren Carrie styres av følelser, og kan til tider kan bli lettere små-nevrotisk (hun sliter blant annet med en røyke-uvane i perioder). Da er venninnene god å ha. Hun er en morsom og leken jente som er svært populær både blant venninnene, sine lesere og ikke minst menn. Både i sitt arbeide og privatliv er hun filosoferende og tenkende, og når ting blir for svevende er realisten Miranda på plass og drar henne ned på jorden igjen. Carrie stiller alltid opp for de andre jentene og inntar ofte meglerrollen når ting skjærer seg i venninnegjengen.

Miranda i Sex and the City

Miranda Hobbes (Cynthia Nixon) er feministen blant jentene. Hun er utdannet på prestisjefylte Harvard University og jobber som advokat i et New York-firma. På jobben gjør hun stor suksess, og er svært opptatt av at menn og kvinner skal være likestilte. Hennes arbeidsnarkomane tilværelse snus på hodet da lille Brady kommer til verden, og hun må finne en god balanse mellom morsrollen og karrieren.

Miranda er kjapp i replikken, dønn ærlig, en smule pessimistisk av natur og kanskje den mest intelligente av jentene. Når venninnene står ovenfor vanskelige valg er hun en god rådgiver med sitt realistiske og analytiske blikk på livet. Hun sliter til tider med dårlig selvbilde, men med sin ironiske sans for humor og lite selvhøytidelige stil sjarmerer hun, ofte til sin egen overraskelse, en rekke menn.

Samantha i Sex and the City

Samantha Jones (Kim Cattrall) er svært utadvent og driver sitt eget suksessfulle PR-firma. Hun elsker menn og sex, og bryr seg ikke hva andre måtte mene om henne. I motsetning til de andre jentene (og spesielt Charlotte) tror hun ikke på konvensjonelle forhold og ser på monogami som noe unaturlig. Hun beskriver seg selv som trisexual ("I'll try anything once!") og skryter av at hun har sex som en mann. Ved første øykast kan hun fremstå som en følelsesløs maneater, men også hun forelsker seg en sjelden gang.

Samantha har arbeiderklassebakgrunn og måtte jobbe for ukepengene som ung. Hun flyttet tidlig til New York, hvor hun festet seg inn i de øverste kretser. Selv om hun kan fremstå som selvsentrert og hard, er hun veldig glad i venninne sine og ville gjort hva som helst for å støtte dem. Etter å ha fått diagnosen brystkreft viste hun styrke og mot ved å kaste parykken under en tale på en veldedighetstilstelning.

Charlotte i Sex and the City

Charlotte York (Kristin Davis) er Samathas rake motsetning. Hun er opptatt av tradisjonelle verdier her livet, og hennes høyeste ønske er å gifte seg og få barn med mannen hun elsker. For henne er dype følelser viktigere enn ren lyst. Selv om hun kanskje er gruppens mest konservative og til tider dømmende (særlig ovenfor Samantha), har hun også en villere side som hun tar frem når anledningen byr seg. Charlotte elsker kunst, men ga opp sin karriere som gallerist kort tid etter at hun giftet seg for første gang.

Park Avenue-jenta var en éner i oppveksten; prom queen, cheerleader og kaptein på løpelaget. Med mottoet "størst av alt er kjærligheten" er hun kanskje den mest naive av jentene, men likevel misunnes hun ofte for sitt optimistiske syn på livet. Hun er ekstremt lojal mot sine venninner, som hun blant annet viser når hun raser mot Big etter at han forlot Carrie ved alteret i første filmen.

Mer om jentene på vår Sex and the City-temaside

Hvem av disse jentene ville du helst vært?