Aksel Hennie i Hodejegerne

Hodejegerne overbeviser

En fem minutters promotrailer har allerede sikret distribusjon i USA og Canada.

Norsk filminstitutt meldite tidligere i år at Magnolia Pictures har forhåndskjøpt rettighetene til å distribuere den norske thrilleren " Hodejegerne" i USA og Canada, etter å ha sett en promotrailer på fem minutter. Dette er det samme selskapet som skal distribuere " Trolljegeren".

Se traileren:

- At en anerkjent amerikansk distributør kjøper en norsk film før den er ferdig, viser at norske filmer er på et høyt internasjonalt nivå. Vi ser at det er en tillit i det internasjonale markedet til at norske filmer leverer gode historier av høy filmatisk kvalitet, sier Stine Helgeland, lanseringsdirektør i Norsk filminstitutt.

KAN DETTE BLI NORGES MILLENNIUM?

- Morten Tyldums "Hodejegerne" ser ut til å bli en neglebitende thriller som vil appellere til det amerikanske publikummet på samme måte på samme måte som "The Girl With the Dragon Tattoo" ( Menn som hater kvinner), sier viseadministrerende direktør i Magnolia Pictures, Tom Quinn.

HODEJEGER MED DOBBELTLIV

Den sjarmerende Roger Brown, spilt av Aksel Hennie, er en rekrutteringsekspert i sin beste alder og jobber for et anerkjent hodejegerfirma. Han er gift med galleristen Diana Storm-Eliassen, en av Oslos mest attraktive kvinner. For at han skal ha råd til den luksuriøse livsstil kona krever, lever han et dobbeltliv ved å stjele kunst fra klientene sine. En dag når han skal gjøre det ultimate kupp i en Frogner-leilighet går ikke ting helt som smurt - og med ett er det hans hode som det jaktes på.

Filmen er basert på Jo Nesbøs roman, en av landets mest kjente – og mest leste – forfattere. Hans bøker har solgt nærmere 2 millioner i Norge, og er mest kjent er han for rollefiguren Harry Hole. Med Hodejegerne har han valgt å ta et "litterært sidesprang" og har skrevet en spenningsroman fra rekrutteringsbransjen.

Aksel Hennie som Jo Nesbøs Roger Brown i Hodejegerne

- For meg så var Aksel den eneste kandidaten til å spille hovedrollen i Hodejegerne. Vi skal lage en drivende actionfilm i Jo Nesbøs ånd, og trengte en skuespiller med stort spenn i spillet. Aksel er en ekstremt dyktig skuespiller og har de egenskapene som skal til for å forme rollen, sier regissør Morten Tyldum.

Hodejegerne har planlagt Norgespremiere 26. august, og Magnolia Pictures planlegger lansering av filmen på amerikanske kinoer i løpet av året.