Biler 2

Sommerens storfilmer!

Vi går en bra filmsommer i møte. Filmweb presenterer det vi tror blir sommerens storfilmer i 2011.

" Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides 3D" Premieredato: 18.05.2011

sommer_Pirates of the Caribbean

Først ut har vi " Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides 3D", hvor Johnny Depp vender tilbake i sin ikoniske rolle som Kaptein Jack Sparrow i en handlingsmettet beretning om sannhet, forræderi, fra begynnelse og slutt.

Da Jack støter på en kvinne fra sin fortid, spilt av Penelope Cruz, er han ikke sikker på om det er kjærlighet, eller om hun er en hensynsløs bedragerinne som utnytter ham for å finne den sagnomsuste Ungdomskilden. Hun tvinger ham ombord på Queen Anne's Revenge, skipet til den formidable piraten Svartskjegg (Ian McShane), så Jack befinner seg plutselig midt i et uventet eventyr der han ikke vet hvem han skal frykte mest: Piraten Svartskjegg eller kvinnen fra hans fortid.

Alt om " Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides".

" Hangover 2" Premieredato: 27.05.2011

sommer_hangover 2 Endelig er oppfølgeren til den hysterisk morsomme " Hangover" bare rett rundt hjørnet. Komedien om kompisgjengen som reiser på utdrikningslag til Las Vegas etterlot publikum med støle lattermuskler.

Nå er oppfølgeren her og denne gangen reiser Phil, Stu og Dough til Bangkok for å feire bryllupet til Stu. Etter det drøye utdrikningslaget i Las Vegas er Stu lite sulten på å ta nye sjanser. Han satser på et ryddig opplegg nå, planen er en neddempet lunsj i forkant av selve vielsen.

Det gjenstår imidlertid å se om ting går som planlagt. Det som skjedde i Vegas forblir i Vegas, mens det som skjer i Bangkok - det er bortenfor hinsides, langt unna det noen av gutta kunne forestille seg!

Alt om " Hangover 2".

" X-Men: First Class" Premieredato: 01.06.2011

Sommer_ x men first class I begynnelsen av juni er det duket for premiere på den femte filmen om mutantene i " X-Men: First Class"! Filmen utspiller seg i begynnelsen av X-Men-sagaen og viser de hittil skjulte sidene ved flere historiske, globale begivenheter.

Før mutantene har gitt seg til kjenne og før Charles Xavier og Erik Lehnsherr tok navnene Professor X og Magneto var de to unge menn som oppdaget kreftene sin for første gang. Før de ble erkefiender var de nære venner som jobbet sammen med andre mutanter for å forhindre en full atomkrig. I prosessen oppstod det en alvorlig konflikt dem imellom som ble roten til den evigvarende krigen mellom Magnetos tilhengere og Professor X's X-Menn.

Alt om " X-Men: First Class".

" Kung Fu Panda 2 (3D)" Premieredato: 17.06.2011

sommer_panda I " Kung Fu Panda" møtte vi den entusiastiske, klumsete og store pandabjørnen Po som er kjempefan av Kung-Fu. Om ikke lenge får vi et gjensyn med den godhjertede pandaen i " Kung Fu Panda 2", hvor han nå lever ut drømmen sin som Dragemesteren. Hans hovedoppgave er å beskytte Fredsdalen sammen med kung fu-mesterne og vennene sine, De Fantastiske Fem - Tigress, Crane, Mantis, Viper og Monkey. Men det fabelaktige livet til Po trues av en ny, formidabel fiende som planlegger å ta i bruk et hemmelig, ustoppelig våpen for å erobre Kina og ta knekken på kung fu.

Dermed må Po og De Fantastiske Fem legge ut på en reise gjennom Kina for å oppsøke trusselen og beseire den. Vil de klare det?

Alt om " Kung Fu Panda 2".

" Transformers 3" Premieredato: 29.06.2011

Transformers: Dark of the Moon I slutten av juni kommer Michael Bay og produsent Steven Spielberg tilbake med nye Transformers-eventyr, nok en gang med Shia LaBeouf i rollen som Sam Witwicky. De to foregående filmene har levert action og effekter i bøtter og spann, og ut fra filmens trailer ser det ikke ut til at de sparer på noen av delene i film nummer tre heller. Josh Duhamel, Tyrese Gibson og John Turturro er fremdeles med, men Megan Fox blir dessverre ikke å se i den siste filmen. Det blir derimot den vakre modellen Rosie Huntington-Whiteley i rollen som Carly.

Alt om " Transformers 3".

" Harry Potter og Dødstalismanene - Del 2 (3D)" Premieredato: 15.07.2011

Sommer_hp8 Da er det snart klart for det aller siste eventyret i Harry Potter-serien basert på de verdenskjente bøkene til J.K. Rowling!

I denne episke finalen er det store oppgjøret i anmarsj. Kampen mellom de gode og onde kreftene i en verden av trolldom og magi er uunngåelig. Viljen til å gå seirende ut av bataljen er enorm, og på begge sider hersker usikkerheten.

Og det er Harry Potter selv som kan bli den utvalgte til å gjøre det ultimate offer, når han rykker nærmere og nærmere den fryktede kampen mot Voldemort den store.

For siste gang ser vi Daniel Radcliffe, Rupert Grint og Emma Watson i rollene som Harry Potter, Ronny Wiltersen og Hermine Grang. Dette oppleves nokså vemodig for mange, men uansett gleder vi oss til det siste eventyret med Harry Potter og resten av gjengen!

Alt om " Harry Potter og dødstalismanene - Del 2".

Se også våre " Harry Potter"-temasider.

" Super 8" Premieredato: 29.07.2011

super 8 Med " Super 8" er " Cloverfield"-skaperen J.J. Abrams tilbake med en ny spennende sci-fi-blockbuster. Abrams har skrevet og regissert filmen, mens den er produsert av Steven Spielberg, Bryan Burk og Abrams selv.

Det er sommeren 1979, og en vennegjeng i en småby i Ohio er vitne til en katastrofal togulykke mens de spiller inn en Super 8 film. De mistenker at det ikke var noen ulykke, og kort tid etter rammes byen av en rekke mystiske forsvinningsnumre og uforklarlige hendelser. Den lokale sheriffen prøver å avdekke sannheten - og den viser seg å være mye mer skremmende enn hva noen av dem kunne ha forestilt seg.

Filmens hovedroller spilles av Kyle Chandler, Elle Fanning, Joel Courtney, Gabriel Basso, Noah Emmerich, Ron Eldard, Riley Griffiths, Ryan Lee og Zach Mills.

Alt om " Super 8".

" Biler 2" Premiere: 05.08.2011

Sommer_biler2 " Biler" ble en braksusksess og i starten av august kommer endelig oppfølgeren " Biler 2" på kino.

Denne gangen tar den berømte racerbilføreren Lynet McQueen og den makeløse kranbilen Bill sitt vennskap til spennende nye steder når de reiser internasjonalt for å konkurrere i det første Grand Prix VM for å avgjøre hvilken bil som er verdens raskeste. På veien til mesterskapet møter de på hindringer, omveier og lattervekkende overraskelser når Bill blir innblandet i et forbløffende eventyr med internasjonal spionasje!

I oppfølgeren får vi møte en ny og fargerik rollebesetning av raske biler, inkludert hemmelige agenter, truende skurker og internasjonale racerbil-konkurrenter, så det er bare å begynne å glede seg!

" Green Lantern (3D)" Premieredato: 05.08.2011

Sommer_Green Lantern I begynnelsen av august er det duket for premiere på superheltfilmen " Green Lantern" som er basert på en tegneserie utgitt av DC Comics.

Brorskapet Green Lantern er beskyttere av fred og rettferdighet, og hver av dem bærer en ring som gir dem superkrefter. Når en ny fiende truer med å ødelegge maktbalansen i universet, ligger deres og jordens skjebne i hendene på deres nyeste rekrutt, Hal Jordan, det første mennesket som noen gang har blitt valgt til brorskapet.

I rollen som Hal Jordan finner vi Ryan Reynolds, mens Blake Lively (" Gossip Girl") har rollen som Carol Ferris, Peter Sarsgaard er Hector Hammond og Mark Strong har rollen som Sinestro.

Alt om " Green Lantern".

" Captain America: The First Avenger" Premieredato: 12.08.2011

sommer_captein

Det er mange superheltfilmer å se fram til og neste ut er " Captain America: The First Avenger" som er basert på Marvels tegneseriebøker om The Avengers.

Captain Americas alter ego Steve Rogers (Chris Evans), ble født 4. juli 1917 i New York som sønnen til to irske immigranter. Rogers ønsker å verve seg til hæren under andre verdenskrig, men blir avvist av militæret fordi han ikke er fysisk sterk nok. Han melder derfor frivillig til et hemmelig forskningsprosjekt hvor han blir forvandlet fra en spinkel gutt til Captein America, en superhelt som dedikert kjemper for å forsvare USAs idealer!

Alt om " Captain America: The First Avenger"

" Hodejegerne" Premieredato: 26.08.2011

Hodejegerne

Av norske filmer kan vi blant annet glede oss til storfilmen " Hodejegerne" som er premiereklar 26. august. Dette er filmatiseringen av Jo Nesbøs kritikerroste roman med samme navn. I rollen som Norges mest vellykkede hodejeger Roger Brown finner vi Aksel Hennie. Han er gift med den altfor vakre galleristen Diana, har en altfor dyr villa, og for å holde hodet over vannet økonomisk, må han stjele litt for mye kunst.

Filmen allerede solgt til en rekke land, og forventingene er store. Kan dette bli Norges Millennium?

Alt om " Hodejegerne"

Andre filmer som også er verdt å få med seg:

En film som bør nevnes er Lars von Triers " Melancholia". Dette er en vakker film om verdens undergang som er premiereklar allerede 27. mai. Blant hovedrolleinnehaverne finner vi Kirsten Dunst og Alexander Skarsgård. Lars Von Trier er kjent for sin unike visuelle stil og fra bildene og traileren å dømme ser det ut til at det blir et fornøyelig resultat.

Filmen " Få meg på, for faen" (premiere: 19. august) er også basert på en roman, skrevet av Olaug Nilssen. Den humoristiske og hemningsløse fortellingen om tenåringskåthet og opprør, vant pris for beste manus på den prestisjefylte filmfestivalen Tribeca.

Eller kommer det mye spennede i sommer - sjekk ut alle kommende kinofilmer her!

Hvilken film tror dere blir den største sommerfilmen i 2011?