Skuespillere og regissører fra Hjelp, vi er i filmbransjen!

Stjernespekket norsk komedie

Det er duket for festpremiere på sommerkomedien "Hjelp, vi er i filmbransjen"!

Det er en stund siden vi har hatt en norsk komedie på kinolerretet, og i morgen, torsdag 21. juli er det festpremiere på " Hjelp, vi er i filmbransjen" på Akershus festning med påfølgende fest sammen med skuespillerne fra filmen. Til tross for mye dårlig vær denne sommeren ser det bra ut for førpremieren i morgen.

Pia Tjelta, Jenny Skavlan, regissør Ninni Bull Robsahm og Henrik Thodesen i forbindelse med Hjelp, vi er i filmbransjen!

UTRADISJONELL DAMEJAKT

Den norske komedien handler om Glenn, spilt av Henrik Thodesen kjent fra "Torsdag kveld fra Nydalen" og hans litt særegne kompisgjeng. Glenn blir dumpet av damen på ettårsdagen og hans liv faller i grus. Kameratene hans kommer på en idé som skal sørge for å skaffe Glenn en ny dame og muntre ham opp, nemlig å ha en fiktiv audition til en ikke-eksisterende film hvor de skal søke etter en kvinnelig hovedrolle. Etter en serie mislykkede auditions finner de plutselig den perfekte; Linda, spilt av Marte Germaine Christensen (" Snarveien", " Den siste revejakta" ). Ei jente som Glenn umiddelbart faller pladask for. Så mye at han faktisk gir henne hovedrollen i håp om å kunne være mer sammen med henne. Noe som kanskje ikke er så veldig smart. Det hele utvikler seg og kompisgjengen som ikke har noen erfaring med å lage film, blir kastet ut i en kaotisk situasjon.

SE TRAILEREN:

STARSTRUCKED AV STORMARE

På dagens pressedag for filmen i det nydelige været på Akershus festning, møtte vi blant andre Jenny Skavlan, som har rollen som den noe alkoholiserte bestevenninnen til rollefiguren Linda. Tidligere har Skavlan spilt i " Jakten på nyresteinen", " Fatso", " Død snø" og " Tomme tønner"-filmene, samt at hun har vært aktuell i "Skal vi danse", som programleder i "Fangene på fortet" og mer. Skavlan forteller at hun i "Hjelp, vi er i filmbransjen" synes det har vært svært gøy og lærerikt å jobbe med en skuespillerstab bestående av så mange kjente skuespillere og komikere med ulik bakgrunn. I tillegg til dem som er nevnt over får vi blant annet se Odd-Magnus Williamson, Stig Frode Henriksen, Stein Johan Grieg Halvorsen, Christian Rubeck, Pia Tjelta, Julia Schacht, Sigrid Bonde Tusvik, Hege Schøyen og ikke minst Peter Stormare. Skavlan innrømmer at hun ble litt "starstrucked" av å jobbe med den rutinerte skuespilleren og ble litt stolt da hun fik prøve luen hans. Stormare har spilt tidligere i storproduksjoner som " Armageddon" og " Prison Break".

Jenny Skavlan på Hjelp, vi er i filmbransjen - pressevisning ved Akershus festning

Jenny Skavlan mener også at denne miksen av forskjellige skuespillere kan gjøre at filmen passer for mange ulike personer i alle aldersgrupper.

Selv liker hun serier svært godt og noen av favorittene er " Flight of the Conchords" og " Solsidan". Av filmer innenfor komediesjangeren er " Klovn- The Movie" en film av hennes kaliber, og hun mener det er et skille mellom dem som synes denne typen humor er morsom og dem som bare synes det er fælt.

Når det gjelder Jenny Skavlans fremtid innen film-og TV-bransjen kan hun røpe at hun har noen TV-produksjoner på gang, men kan ikke si noe mer. Hun er også snart aktuell i den svenske filmen "Nu eller aldrig" som er regissert av Peter Magnusson og har premiere i Sverige i desember.

"Hjelp, vi er i filmbransjen" har festpremiere i morgen på Akershus festning kl 20.30 og du kan se den på kino fra 22. juli. Billetter til festpremieren kan kjøpes på Oslo Kino.