The Adventures of Tintin - The Secret of the Unicorn

– Tintin-film kan få oppfølger

Steven Spielberg røper at det kan komme en oppfølger av den første filmen om den populære tegneseriefiguren Tintin.

Første film ut har fått navnet "På eventyr med Tintin: Enhjørningens hemmelighet" og får norsk premiere i oktober.

– Dersom filmen blir vellykket nok, så kan det bli en oppfølger, sier Steven Spielberg.

Han har slått seg sammen med "Ringenes Herre"-regissør Peter Jackson for å lage en spillefilm om Tintin. Steven Spielberg står for regien og Jackson er produsent. Sistnevnte har også kontrakt på å regissere Tintin-film nummer to.

Tintin (Jamie Bell), Captain Haddock (Andy Serkis) og Snowy i The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn 3D

Hovedrollen som den nysgjerrige reporteren Tintin spilles av Jamie Bell (Billy Elliot) og hans skjeggete kompanjong kaptein Haddock tar Andy Serkis seg av. Han spilte blant annet Gollum i "Ringenes Herre"-filmene. Bond-skuespiller Daniel Craig spiller skurken Røde Rackham, mens den trofaste hunden Milou er dataanimert.

– Men hunden er like menneskelig som mange av de andre karakterene, sier Steven Spielberg.

Opptakene er nå unnagjort i Wellington i New Zealand.

The Adventures of TinTin: Secret of the Unicorn

ANIMASJON OG SPILLEFILM

Filmen er laget i en teknikk som kalles "motion capture" som innebærer at skuespillernes bevegelser blir filmet og brukt for å animere digitaliserte figurer.

Det skjer ved at skuespillerne får små elektroder på kroppen slik at det senere er mulig å lage animasjon av bevegelsene deres. Resultatet blir en blanding av animasjon og spillefilm.

– Dette er et redskap som vi benytter oss av, sier Peter Jackson. – Man kan sammenligne dette med utviklingen av filmkameraet. Som filmskapere bruker vi teknikken til å fortelle vår historie.

Gjengen bak Tintin

LANGVARIG PROSJEKT

For Steven Spielberg begynte bekjentskapet med Tintin i 1981, etter at han hadde laget Indiana Jones-filmen " Jakten på den forsvunnede skatten".

– Noen sammenlignet filmen med Tintin og jeg hadde ingen aning om hva de snakket om. Så jeg leste en av bøkene, og siden leste jeg alt og innså snart at dette kunne bli en utmerket film.

– Dette er første gangen jeg lager en animert film. Å filme på denne måten er veldig befriende. Jeg liker å utforske nye ting, som når vi første gangen skildret digitale dyr i " Jurassic Park", sier filmlegenden.

VERDENSPREMIERE I EUROPA

Tintin-filmen får verdenspremiere i Europa og kommer til USA først seks uker senere. Dette kommer av at figuren Tintin er veldig kjent i Europa, og temmelig ukjent i USA, forteller produsent Kathleen Kennedy:

Jamie Bell – Forhåpentligvis blir filmen en suksess i Europa slik at ryktet kan spres til USA. Det bruker jo å være motsatt, at alt starter i USA.

Hun kan fortelle at skaperne i framtiden funderer på å kombinere " Solens tempel" og "De syv krystallkuler".

– Problemet er bare at historien kanskje er litt for lik Indiana Jones, sier Kennedy.

Tintin selv, rettere sagt skuespilleren Jamie Bell, har et annet forslag:

– "Tintin i Tibet", den har jeg lyst å gjøre.