Viktoria Winge og Julia Schacht

Inngår dødspakt på nett

Møt Viktoria Winge og Julia Schacht fra "Bambieffekten".

Fredag 29. juli har det norske selvmordsdramaet " Bambieffekten" kinopremiere. Filmen handler om Veronica ( Julia Schacht) og Cecilie ( Viktoria Winge) som treffer hverandre på nettet og etterhvert inngår en dødspakt. Sammen drar de to ut på Veronicas hytte i havgapet med et videokamera for å dokumentere sine siste dager. Når gutta fra nabohytta dukker opp, avsløres det at de har vidt forskjellige behov og mål.

Viktoria Winge er kanskje mest kjent fra Joachim Triers " Reprise" og skrekkfilmen " Fritt Vilt", mens halvt tyske Julia Elise Schacht er mest kjent for sine roller i thrilleren " Naboer" og den aktuelle komedien " Hjelp, vi er i filmbransjen".

ULIKE FORMER FOR DEPRESJON

Viktoria Winge og Julia Schacht i Bambieffekten Karakteren Cecilie er en pappajente som lider av "flink pike"-syndromet, og skiller seg fra den mer spontane Veronica med sin pragmatiske tankegang. Dette kommer blant annet til uttrykk i filmen når jentene skal planlegge det praktiske rundt selvmordsforsøket.

Viktoria Winge synes Cecilie er en spennende karakter, og at det er interessant å spille ut hennes forskjellige ekstremiteter. Begge jentene er egentlig sterke roller, med ulike former for depresjon

- Cecilie er mer innesluttet mens Veronicas depresjon gjør henne sprudlende og nervøs.

Som en del av forarbeidet til filmen og rollene de skulle sette seg inn i gikk skuespillerne blant annet til psykolog.

FILMET ALT SELV

Viktoria Winge Skuespillerne har selv stått for filmingen, noe begge synes var forstyrrende og uvant i starten.

- Man er vant til å skulle overse kamera, men nå ble nesten kameraet som en egen filmkarakter, sier Winge.

Etterhvert som jentene levde seg mer inn i rollene føltes det naturlig å styre kameraet og velge bildeutsnitt. De hadde en kameramann på sett til å konsultere med, men filmskaperne tok stort sett avstand til filmingen slik at jentene kunne styrke kameraet slik Veronica og Cecilie ville ha gjort.

De to skuespillerinnene innehar filmens hovedroller, og bærer historien i filmen på sine skuldre.

- Det er kjempespennende! synes Winge.

Schacht liker også det å ha en såpass stor rolle, spesielt i en mindre produksjon som denne.

- Det gjør at en føler eierskap til filmen.

Når vi spør hvilke forventinger de har til mottagelsen av filmen, synes de det er vanskelig å si noe om dette på forhånd, men Schacht mener det viktigste er at den som ser den føler de får noe ut av det.

"MELANKOLSK FEELGOOD"

Julia Schacht Dramafilmen har allerede blitt vist på Slottsfjellfestivalen og mottagelsen var bra i følge Winge. Hun tror at mange blir truffet av den sterke filmen. Schacht har kalt filmen "melankolsk feelgood" - den handler om så mye mer enn selvmord. Hun mener den i større grad handler om hvilket forhold de to har til sine foreldre og andre, og at selvmord kun er den ytre rammen for historien.

FREMTIDSPLANER

Når det gjelder skuespillerenes planer for tiden fremover kan Winge nevne at hun har en ny spillefilm på gang, men vil ikke avsløre noe før kontrakten er underskrevet.

Julia Schacht er snart aktuell i en mindre rolle i " Få meg på, for faen" som er basert på Olaug Nilssens bok med samme navn. Filmen vant pris for beste manus under Tribeca filmfestivalen i New York og har Norgespremiere 19. august.

Viktoria Winge og Julia Schacht i Bambieffekten