Lisbet Salander (Rooney Mara) i The Girl with the Dragon Tattoo

Rooney Mara føler presset

Slik rollen som Lisbeth Salander forandret livet til Noomi Rapace, er den også i ferd med å forandre livet til Rooney Mara.

Den amerikanske 26-åringen spiller hovedrollen som hacker i Hollywood-utgaven av " Menn som hater kvinner" – og som på engelsk heter " The Girl with the Dragon Tattoo".

– Det er klart jeg føler presset, men man kan ikke gjøre alle fornøyd, sa Rooney Mara under mandagens store pressetreff for filmen i Stockholm. Hun fortalte at hun hittil har levd i en liten boble og fokusert på innspillingen og rollen. Men nå nærmer premieren seg, og interessen utenfra vokser.

Rooney Mara som Lisbeth Salander i The girl with the Dragon Tattoo

- Det var blant det første David Fincher (regissøren) spurte meg om, da han tilbød meg rollen. Om jeg skulle tåle det og forstå hva jeg ga meg ut på. Jeg mener, alle ville jo ha rollen – men det er ikke det samme som at alle ville tålt den enorme eksponeringen den innebar, sier Rooney Mara til TT Spektra.

Nå vil hun ikke nøle et sekund – hvis hun blir bedt om å gjøre Salander-rollen i flere filmer.

– Jeg vil gjøre Lisbeth igjen, så absolutt. Men om det blir noe av, avhenger av hvordan det går for den første filmen, sier hun.

LISBETH SALANDER: I svensk (Noomi Rapace) og amerikansk (Rooney Mara) tolkning