Silje Reinåmo i Thale

Hulderfilm får verdenspremiere i Bergen

Neste nye film inspirert av norske eventyr, fantasythrilleren "Thale", får verdenspremiere under Bergen Filmfest 9. februar.

Dermed vender regissør Aleksander Nordaas og produsent Bendik Heggen Strønstad tilbake: Da de gjorde sin første spillefilm sammen, "Sirkel" i 2005, fikk de både Publikumsprisen og vant Ung Talent under Bergen Internasjonale Filmfestival.

I mellomtiden har Hollywood fått øynene opp for dem, og Nordaas har fått seg agent i filmbyen. Arbeidet med "Thale" begynte samtidig med " Trolljegeren", og Nordaas medga nylig til NTB at han ble litt nervøs da sistnevnte kom ut på markedet før hans egen film.

– Vi trodde vi skulle være først ute med norsk folklore. Men det er veldig forskjellige filmer, og nå ser vi hvordan "Trolljegeren" har banet vei for oss.

Silje Reinåmo i Thale

Tore Fredrik Dreier, administrerende direktør i Euforia Film, beskriver konsept, tanke og idé bak "Thale" som noe av det mest nyskapende han har fått presentert.

– Huldra er en myteomspunnet skikkelse, og vi gleder oss stort til å vise publikum den neste, norske fantasyfilmen etter "Trolljegeren", først i Bergen og så resten av landet fra 17. februar, sier Dreier.

Silje Reinåmo i Thale

"Thale" har rot i norsk folketro, og historien tar utgangspunkt i en mystisk, taus kvinne – huldra, viser det seg – som oppdages av to åstedsvaskere i en skjult kjeller.