Thorbjørn Harr i Inn i mørket

Fedredrama i spillefilmdebut

Vi har snakket med Thorbjørn Harr fra Thomas Wangsmos debutfilm "Inn i mørket".

" Inn i mørket" er regissør Thomas Wangsmos spillefilmdebut. Filmen handler om to familier som rammes av den samme hendelsen på to vidt forskjellige måter.

Thorbjørn Harr på pressedag for Inn i mørket

Den ene faren, spilt av Thorbjørn Harr, kjører på sønnen til den andre faren, spilt av Fridtjov Såheim. Mens den ene sitter igjen med dårlig samvittighet, drives andre av sorg og et ønske om å plassere skylden.

Thorbjørn Harr ble tiltrukket av problemstillingen til rollekarakteren sin.

- Dette er noe som kan skje alle. Det er en problemstilling man ikke har lyst til å ta stilling til, men som likevel er veldig gjenkjennelig. Hvem har vel ikke kjørt bil og tittet bort på telefonen sin et øyeblikk. Det er et typisk eksempel på en liten handling som får fatale konsekvenser.

I filmen sliter Harrs rollekarakter med å akseptere ulykken og det som har skjedd. Han forsøker å overbevise seg selv om at ulykken ikke var hans skyld. Men når politiet gjøres oppmerksomme på telefonens avgjørende rolle i ulykken topper skyldfølelsen seg, og spenningen mellom de to fedrene er til å ta og føle på.

- Det kommer egentlig aldri frem om han har løyet til politiet om det som skjedde eller ikke. Men jeg tror de færreste ville fortalte det. Til slutt blir løgnen en sannhet.

Harr forteller til Filmweb at han ble engasjert av historien fordi temaet berører noe han selv kjenner til- det å være far.

- Det hjalp meg mye å kjenne til den sårbarheten man har som forelder. Det er en helt egen dimensjon som kommer inn i livet når man får barn, og man blir redd for å miste det som betyr alt for en.

Regissør Thomas Wangsmo

"Inn i mørket" er laget uten statlig finansiering og med lite budsjett, og dette var noe av det Harr syntes var spennende ved prosjektet. Han så selv det ferdige resultatet på pressevisningen 1. februar.

- Det er utrolig kult å se hva man kan få til uten det vanlige støttesystemet!

Les mer om "Inn i mørket" og se bilder her!

I øvrige roller møter vi Laila Goody, Ellen Dorrit Petersen og Kåre Conradi.

"Inn i mørket" har premiere fredag 3. februar.