Jennifer Garner og Ashton Kutcher i Valentine's Day

Valentines med venninnene

Finn frem popkorn og lommetørkler!

Valentingsdagen er en god unnskyldning for en kveld med gode venninner og søte filmer. Her er utvalg av romantiske filmer som passer best for jenter!

Julia Roberts og Hugh Grant i Notting Hill

"I sing you to me."

"Australia" (2008): Det storslåtte australske landskapet utgjør bakgrunnen til denne historien om den britiske aristokraten Lady Sarah Ashley (Nicole Kidman) som kommer till Australia i slutten av 30-tallet for å lete etter sin mann som reiste over for å selge kvegfarmen de eier. Når hun ankommer, finner hun sin mann død og det eneste som er igjen er en kvegfarm på størrelse med Belgia. Filmen kan kjøpes på DVD fra kr 59, og er også tilgjengelig på Blu-ray og online.

Shakespeare in Love

"After all... I'm just a girl, standing in front of a boy, asking him to love her."

"Notting Hill" (1999): Anna Scott (Julia Roberts) er verdens desidert mest kjente kvinnelige filmstjerne. Ansiktet hennes pryder all verdens magasiner og skandalepressen er etter henne konstant. Hun er overvåket 24 timer i døgnet, 7 dager i uken, og beskyttes etter beste evne av et antall agenter, sikkerhetsvakter og pressetalsmenn. Privatliv? Glem det! Filmen er tilgjengelig på DVD, Blu-ray og online.

Broene i Madison County
Broene i Madison County

"This kind of certainty comes but once in a lifetime."

"Broene i Madison County" (1995): Verken den verdensomreisende National Geographicfotografen Robert Kincaid (Clint Eastwood) eller Iowa-husmoren Francesca Johnson (Meryl Streep) er ute etter å snu opp ned på sitt liv. De har begge nådd et punkt i livet hvor forventningene ligger bak dem. Likevel, fire dager etter at de møttes, ønsker de ikke å miste den kjærligheten de har funnet. Filmen kan kjøpes på DVD fra kr 99,50, og er også tilgjengelig online.

Finn den perfekte date-filmen (Fotomontasje fra 50 first dates)

"I love you, Will, beyond poetry."

"Shakespeare in Love" (1999): Unge Will Shakespeare (Joseph Fiennes) er en fremadstormede forfatter, men han har blitt rammet av alle skrivendes forbannelse - skrivetørke. Hans nye komedie kommer ingen vei, og teateret trues med å bli stengt. Will trenger inspirasjon - og denne inspirasjonen viser seg i form av den vakre Lade Viola (Gwyneth Paltrow). Filmen kan kjøpes på DVD fra kr 59, og den finnes også på Blu-ray.

Julia (Jennifer Garner) og Harrison (Patrick Dempsey) i

"I think our love can do anything we want it to."

"Dagboken" (2004): For lenge siden møttes to unge mennesker, han (Ryan Gosling) med røtter i en fri og uformell musikerfamilie, hun (Rachel McAdams) med et annet og mer konservativt utgangspunkt. Men dette stoppet ikke Noah og Allie fra å tilbringe en uforglemmelig sommer sammen.

Filmen kan kjøpes på DVD, Blu-ray og online.

Stolthet og fordom
Stolthet og fordom

"She is the most beautiful creature I have ever beheld."

"Stolthet og fordom" (2006): I et landlig hjørne av England på slutten av 1800-tallet, hører fru Bennet spennende nyheter. En singel og rik ung mann har flyttet til et gods i nærheten, på Netherfield Park. Med fem døtre og ingen formue gjør hun det til sin oppgave å gifte bort en av dem til ham. Filmen kan kjøpes på DVD og Blu-ray.

Kevin Connolly og Scarlett Johansson i Han er faktisk ikke interessert

"Can I have one last first kiss?"

"50 First Dates" (2004): Romantisk komedie med Adam Sandler som kvinnebedåreren Henry, og Drew Barrymore som kunstlæreren Lucy. Hun har en helt spesiell nevrologisk feilkobling som forårsaker at hukommelsen hennes viskes ut over natten - hver natt! Lucy aner ikke hvem Henry er, og Henry innser at om han vil vinne hennes gunst, må han starte fra bunnen av hver eneste dag, resten av livet.

Filmen er tilgjengelig på DVD, Blu-ray og online.

"I need happy, I need romantic, I need love, and I need it from you."

"Valentine's Day" (2009): I en serie små historier som tangerer hverandre innimellom, følger vi par og single med små eller store forventninger til dagen som skal få hjertet til å svulme og kroppen til å sitre. For noen er Valentine's Day bekreftelsen på forpliktende kjærlighet og evig troskap. For andre er den kynisk markedsføring av noe som ikke fungerer knirkefritt i annet enn tredjerangs kioskromaner. Filmen kan kjøpes på DVD og Blu-ray.

Breakfast at Tiffany's
Breakfast at Tiffany's

"But I am mad about Jose. I honestly think I'd give up smoking if he asked me."

"Breakfast at Tiffany's" (1961): Den unge New York-forfatteren Paul Varjak fascineres av sin lettlivete nabo Holly Golightly (Audrey Hepburn), og blir etter hvert involvert i hennes svært så intrikate liv. Den vakre Holly livnærer seg på en noe suspekt måte mens hun venter på å kapre en brasiliansk millionær. Og Holly har flere hemmeligheter på lager... Filmen kan kjøpes på DVD, Blu-ray og online.

"What if you meet the love of your life, are you supposed to let them pass you by?"

"Han er faktisk ikke interessert" (2008): Et klassisk dilemma. Du liker virkelig godt typen du har møtt, men han sender ut kryptiske signaler. Istedet for å innse at han ikke er så opptatt av å møte deg igjen, unnskylder du ham og forklarer at han er forvirret og redd for å binde seg. Du begynner å lyve for deg selv selv om det finnes en enklere forklaring: Han er bare ikke interessert!

Filmen er tilgjengelig på DVD, Blu-ray og online.

SE OGSÅ:

"Dirty Dancing" (1987), med Patrick Swayze og Jennifer Grey.

"PS. I Love You" (2008), med Gerard Butler, Hilary Swank og Lisa Kudrow.

"Pretty Woman" (1990), med Julia Roberts og Richard Gere.

"Love Actually" (2003), med Colin Firth, Liam Neeson og Emma Thompson.

Love Actually
Love Actually

"A Walk to Remember" (2002), med Shane West, Mandy Moore og Daryl Hannah.

"Gutter er gutter" (2002), med Hugh Grant, Toni Collette og Rachel Weisz.

"Tatt av vinden" (1939), med Vivien Leigh og Clark Gable.

"Titanic" (1998), med Leonardo DiCaprio og Kate Winslet.