Beatles blir spillefilm

Basert på Lars Saabye Christensens kjære roman.

Produksjonsselskapet Storm Rosenberg er tildelt 15 800 000 kroner til filmen "Beatles". Filmen får produksjonstilskudd etter markedsvurdering og skal regisseres av Joachim Rønning og Espen Sandberg.

UFORGLEMMELIG OPPVEKSTHISTORIE

Beatles omhandler fire Beatles-frelste Oslo-gutter av årgang 1951, fra de som syvendeklassinger står på spranget inn i voksenverdenen. Det handler om guttestreker, håp og skuffelser og selvfølgelig om fine jenter, fortvilede forelskelser, fyll og fest. Verden er i forandring og guttenes vennskap er også i forandring, men det konkluderes med at ekte vennskap består – og at ingen band i verden er bedre enn Beatles.

Beatles topper listen over uforglemmelige oppveksthistorier. Den omfangsrike romanen, som kom ut i 1984, er blant de største litterære salgssuksessene i moderne norsk forlagshistorie, og ble definitivt Lars Saabye Christensens gjennombrudd som forfatter.

ERFARNE FILMSKAPERE

Manusforfatter Axel Hellstenius, som står for adapsjonen av Beatles, har tidligere stått for adapsjonen av blant annet Elling, Mors Elling, Absolutt blåmandag og Døden på Oslo S.

Regi blir ved Roenberg, et norsk regissørteam bestående av barndomskameratene Joachim Rønning og Espen Sandberg. De startet i 1993 med reklamefilmer og debuterte i 2006 som spillefilmregissører med westernkomedien " Bandidas" med Penelope Cruz og Salma Hayek i hovedrollene. Roenberg ga liv til " Max Manus" og holder nå på med " Kon-Tiki".

Espen Sandberg og Joachim Rønning har regi på Kon-Tiki
Espen Sandberg og Joachim Rønning har regi på Kon-Tiki

- Dette er et sterkt prosjekt med et godt og kommuniserende manus, gode regivisjoner og selvsagt en sterk og kjent historie i bunn, sier avdelingsdirektør Ivar Køhn i Norsk filminstitutt.

Forventet kinopremiere for "Beatles" er 20. september 2013.

Kilde: Norsk Filminstitutt

Flere norske filmnyheter