The Artist

The Artist fortsetter prishøstingen

"The Artist" fortsetter å feie til seg priser, nå også den spanske Goya-prisen for beste europeiske film.

Prisen ble delt ut i helgen, melder AFP. Til nå har "The Artist" vunnet ikke mindre enn syv britiske BAFTA-priser av de 12 den ble nominert til og tre Golden Globes-priser av seks mulige.

Hovedrolleinnehaver Jean Dujardin sikret seg prisen for beste skuespiller under filmfestivalen i Cannes i fjor da den franske stumfilmen hadde verdenspremiere.

Jean Dujardin i The Artist

Denne uken venter den franske Cesar-prisutdelingen fredag 24. februar, der "The Artist" på hjemmebane har høstet 10 nominasjoner.

To dager senere er det tid for rosinen i pølsen: Søndag 26. februar er det omsider tid for Oscar-prisutdelingen, der "The Artist" har hele 10 nominasjoner.

Den aller siste prisutdelingen i USA før Oscar var Writers Guild Awards-prisutdelingen søndag. Der seiret Woody Allens "Midnight in Paris", og vant pris for beste originalmanus, mens George Clooney-filmen "The Descendants" ble priset for beste bearbeidede manus.

Siden "The Artist" er skrevet av franske manusforfattere, var stumfilmen ikke kvalifisert til deltagelse i Writers Guild Awards.

Filmen har norsk premiere fredag denne uken.