Edvard Hægstad i Tuba Atlantic

Ingen Oscar til norske Tuba Atlantic

Det ble ingen Oscar på den norske regissøren Hallvar Witzø, som var nominert i kategorien "Beste kortfilm" for filmen "Tuba Atlantic".

Prisen gikk i stedet til den nordirske filmen "The Shore" av regissøren Terry George og produsenten Oorlagh George.

BILDESERIE: Alt fra Oscar-showet!

Witzø tar nederlaget med fatning og sier han er glad for at han er kommet så langt som han har.

– Jeg er verken skuffet eller lei meg. Eller jo, jeg er begge deler, men egentlig ikke, på en måte. Å være nominert er noe som jeg for alltid vil være, og reisen filmen har hatt er så fantastisk at det å ikke få selve kremtoppen er ikke en så stor skuffelse som man skulle tro, sier Witzø i en pressemelding like etter utdelingen tidlig mandag morgen norsk tid.

Tuba Atlantic

– Jeg er enormt stolt over at vi har kommet så langt. Filmen som vant har jeg sett flere ganger, og jeg synes absolutt det er en verdig vinner, sier han.

Fest

Regissøren lover at det uansett skal festes etter utdelingsseremonien i Kodak Theatre.

– Jeg er en stolt nordmann, og nå skal vi feire sammen med alle de andre nominerte. Jeg skal klemme hånden til vinnerne, prisen har de fortjent, men dansegulvet, det skal vi vinne, sier Witzø.

Han sier han er svært glad for støtten han har fått den siste tiden.

– Jeg er også utrolig glad over den enorme entusiasmen vi har fått fra Norge. 93 nordmenn har kommet over fra fedrelandet for å støtte oss. Det er helt utrolig rørende, og spesielt å føle at en hel nasjon har stått bak oss og feiret dette sammen med oss, sier han.

Seier i seg selv

Selv om det ikke ble seier, mener mange at Witzø bør være svært fornøyd etter å ha blitt nominert til den prestisjetunge prisen.

– Det at de har kommet så langt som til å bli nominert, er en seier i seg selv, sier Kalle Løchen, som jobber som filmkonsulent i Midtnorsk Filmsenter og regnes som en av Norges fremste eksperter på kortfilm.

" Tuba Atlantic" var Witzøs eksamensoppgave på Den norske filmskolen på Lillehammer, og han har allerede vunnet student-Oscar for filmen.

Rektor ved filmskolen, Beate Ohnstad, er svært imponert av sin tidligere student.

– Stolte

– Vi synes det er strålende at han kom så langt. Jeg har sett filmen hans og er meget imponert. Vi har vært veldig spente siden det ble kjent at han var nominert og synes at det at han ble nominert er kjempeflott i seg selv. Vi er veldig stolte, sier Ohnstad til NTB.

– Dette sier også noe om den høye kvaliteten på filmskolen, sier hun.

Selv om ikke Witzø kan dra hjem til Norge med en Oscar-statuett, er hun sikker på at han har en lysende karriere foran seg.

– Han kommer nok til å få mange oppdrag framover og vil gjøre det bra, sier rektoren.