Sacha Baron Cohen blir Freddie Mercury

Baron Cohen gjorde Kim Jong-il-stunt på rød løper

Sacha Baron Cohen vakte oppsikt på den røde løperen under årets Oscar-utdeling da han lot som om han helte asken av Nord-Koreas tidligere diktator Kim Jong-il på en journalist.

Den britiske skuespilleren og komikeren møtte opp på den røde løperen i full uniform, kledd som rollefiguren han spiller i filmen " Diktatoren".

Komikeren hadde tidligere blitt advart mot å gjøre et stunt under Oscar-festen, og arrangørene uttalte tidligere denne uken at Sacha Baron Cohen ikke ville være velkommen dersom han kom utkledd som diktator.

Med to kvinnelige vakter i uniformer og røde alpeluer ved sin side, fortalte Baron Cohen journalisten Ryan Seacrest at han var ikledd Galliano.

BILDESERIE: Alt fra Oscar-showet!

Sasha Baron Cohen i The Dictator

Med en urne med bilde av Kim Jong-il i hendene, ble Baron Cohen så spurt om hvorfor han gledet seg til å delta på Oscar-utdelingen.

– Det ga meg en mulighet til å bringe min gode venn og tennispartner Kim Jong-il, svarte komikeren, samtidig som han lot som om han mistet grepet på urnen slik at den falt og aske drysset ned på journalistens svarte dress.

Baron Cohen ble tatt til siden av noen sikkerhetsvakter, og det siste kameraene snappet opp av komikeren var et rop til Seacrest:

– Hvis noen spør deg hva du er kledd i, si Kim Jong-il.

Sacha Baron Cohen stilte opp i The Dictator-kostyme og hadde med seg Kim Jong IIs aske