Henry Cavill som Supermann i Man of Steel

Dette vet vi om Man of Steel

Ny Supermann-film i 2013.

Superheltfilmer er virkelig i vinden for tiden! I 2011 fikk norske kinogjengere kose seg med "The Green Hornet", "X-Men: First Class", "Green Lantern", "Captain America: The First Avenger" og "Thor".

I 2012 ble superheltåret sparket i gang med den etterlengtede ensemblefilmen "The Avengers" etterfulgt av "The Amazing Spider-Man" og storfilmen "The Dark Knight Rises". I desember skulle den lenge planlagte Supermannfilmen "Man of Steel" hatt premiere, men manusproblemer har dyttet premieren til sommeren 2013.

Hemmelighetsfullt om Stålmannen

Zack Snyder holder kortene tett til brystet, og det har ikke lekket ut opplysninger om filmens handling. Vi har imidlertid kjennskap til de fleste skuespillerne og deres roller, noe som leder et godt stykke på vei.

Henry Cavill, kjent fra TV-serien "The Tudors", har fått den gjeve rollen som Clark Kent/Supermann. Et godt valg, synes vi! Mer overraskende var det kanskje at Amy Adams har fått rollen som Lois Lane. Hun er best kjent fra lette komiroller, men gjorde en god figur i Oscarvinneren "The Fighter" - her er det nok potensiale.

Henry Cavill i Immortals
Henry Cavill i Immortals

FIRE FORELDRE

Cavills figur får to sett foreldre i filmen, både kryptonske og jordiske. Russel Crowe spiller pappa Jor-El, mens vakre Ayelet Zurer skal spille Lara Lor-Van. I jordlige omgivelser spiller Diane Lane mor Martha Kent, og Kevin Costner spiller far Jonathan Kent. Spent på sistnevnte, tror Costner kan gjøre en god farsfigur!

I redaksjonen hos Daily Planet vil vi få se Laurence Fishburne som redaktør Perry White. Dette er første gangen en afroamerikaner har denne rollen, og vi tror Fishburne kommer til å kle den godt.

ZODIASTISK MOTSTAND

Alle superhelter må ha en skurk å jobbe mot, og denne gangen er det Michael Shannon i rollen som General Zod. Zod kontrollerer militæretet på Krypton, og forsøkte en gang å ta over planeten. Han ble dømt til 40 år i fengsel i Phantom Zone, men ble sluppet løs av Superboy. Senere forsøkte han å ta over Jorden, men ble sendt tilbake til Phantom Zone. Supermann er General Zods store nemesis.

Michael Shannon
Michael Shannon

På rollelisten finner vi også 14 år gamle Jadin Gould som Lana Lang (Clark Kents ungdomskjæreste), men det er grunn til å tro at hun først og fremst vil figurere i tilbakeblikk, da rollelisten også inneholder to skuespillere som vil portrettere Clark Kent som 13- og 19-åring.

I POST-PRODUKSJON

Zack Snyder står for regien av filmen, mens Christopher Nolan er manusforfatter og produsent. Innspillingen startet i september 2011, og har foregått i USA og Canada. Ifølge IMDbPro er filmen nå i post-produksjon, som blant annet innebærer klipping og visuelle effekter.

Foreløpig norgespremiere er satt til 14. juni 2013.

Les også: Topp 10 sommerlige superhelter