Into the White

Norske filmer våren 2012

Dette er filmene du kan glede deg med frem til sommeren!

2011 ble et fantastisk år for norsk film, som stod for en fjerdedel av det totale kinobesøket. Frem til sommeren kan vi vente oss åtte norske premierer.

Repertoaret spenner fra urnorske og mystiske thrillere til aktuelle samtidsdrama og komedier.

Trond Espen Seim i Varg Veum- De døde har det godt

VARG VEUM -DE DØDE HAR DET GODT - 20. januar

Erik Richter Strand ("Tornerose" og "Din til døden") vender tilbake som regissør for en Varg Veum-film. "De døde har det godt" er basert på novellesamlingen med samme navn, og skildrer blant annet erke-bergenske elementer som buekorpset og mystiske losjer. Vi møter som vanlig Trond Espen Seim, Bjørn Floberg og Lene Nystrøm, samt veteranen Jørgen Langhelle.

Thorbjørn Harr i Inn i mørket

INN I MØRKET - 3. februar

Thomas Wangsmo spillefilmdebuterer, etter suksessen med kortfilmen "Amor" som ble nominert til beste kortfilm under European Film Awards 2010. Dramaet "Inn i mørket" utforsker de mørkere sidene ved to familier som rammes av en ulykke på vidt forskjellige måter. I rollene finner vi kjente navn som Thorbjørn Harr, Fridtjov Såheim, Ellen Dorrit Petersen, Laila Goody og Kåre Conradi.

Silje Reinåmo i Thale

THALE - 17. februar

Regissør Aleksander Nordaas fikk prisen for lovende unge talenter under Bergen Internasjonale Filmfestival i 2005. Dette har han fulgt opp, og kommer nå med fantasythrilleren om den stumme huldra Thale (Silje Reinåmo). Historien hennes får vi gjennom et oppnøstingsplott, og Hollywood har allerede bitt på kroken!

Les mer om Thale

Vebjørn Enger (Jarle Orheim) og Irene (Eili Harboe) i Kompani Orheim

KOMPANI ORHEIM - 2. mars

Nå kommer fortellingen om Jarle Klepp som ung - da han het Jarle Orheim. Vi møter både nye og gamle skuespillere, blant annet femtenårige Vebjørn Enger som Jarle, Cecilie Mosli som moren og Kristoffer Joner som faren. Vi får også et gjensyn med rødtoppen Rolf Kristian Larsen.

Into the white

INTO THE WHITE - 9. mars

Petter Næss' nye krigsdrama er visstnok 90% fiksjon, men bygger på en sann historie om et engelsk og et tysk fly som skjøt hverandre ned over Strynefjellet i 1940. I rollene finner vi nordmenn, tyskere og briter, blant andre Stig Henrik Hoff, Kim Haugen, Knut Joner, Sondre Krogtoft Larsen og Harry Potterskuespilleren Rupert Grint.

Jon Øigarden, Tuva Novotny og Anders Baasmo Christiansen i Fuck Up

FUCK UP - 16. mars

Gjengen bak suksess-serien "Dag" presenterer en sort actionkomedie med store nordiske navn. Blant "ulykkesfuglene" finner vi Atle Antonsen, svenske Tuva Novotny, Jon Øigarden, Anders Baasmo Christiansen og danske Iben Hjejle (kjent fra "Klovn").

Gitte Witt i Varg Veum -Kalde hjerter

VARG VEUM -KALDE HJERTER - 30. mars

I den foreløpig siste filmen om Varg Veum har sjefen selv, Trond Espen Seim, tatt over regien. Skal vi tro Seim blir det et karakterdrama i "Chinatown"-ånd, med lange sekvenser. I tillegg til de kjente ansiktene får vi også se Laila Goody, Gitte Witt Ingrid Olava og Mads Ousdal.

Big B Thunders i The Rocka

THE ROCKA - slutten av mars

Norges første rockomedie! Tobarnsfaren Big B Thunders (44) sier opp jobben og børster støvet av sin gamle guttedrøm om å bli internasjonal rockestjerne i bandet Bang Bang. Filmen er basert på virkelige hendelser.

Neste norske premiere blir en gang i juni, med dramakomedien " Som du ser meg".

Med forbehold om endring i premieredatoer.