Into the White er premiereklar

Møt Rupert Grint og de andre skuespillerne!

Til helgen har krigsdramaet " Into the White" premiere over hele landet. Regissør Petter Næss har fått med seg et internasjonalt stjernelag, og vi har møtt dem i Oslo.

I filmen møter vi to engelske og tre tyske piloter som har nødlandet i Norge, samt medlemmer fra en norsk skipatrulje. Filmen er basert på en sann historie.

Rupert Grint promoterer Into the White i Oslo

TYSKE OG BRITISKE STJERNER

Rupert Grint er et kjent fjes for alle Harry Potter-fans. Han synes at rollen som soldat Robert Smith var utfodrende, spennende og morsomt. - Men det var vanskelig å lære seg Liverpool-dialekt! ler Rupert, som er født i Hertfordshire.

De som har sett sesong 2 av Downton Abbey, kjenner kanskje igjen Lachlan Nieboer, som spilte en skadet løynant i episode 2. I "Into the White" spiller han igjen militærmann, denne gangen kaptein Charles P. Davenport, som tenker at han er overlegen de andre han deler skjebne med.

- Jeg kopierte faktisk en lærer fra universitetet da jeg spilte rollen, men jeg tør ikke si navnet hans!

Florian Lukas, Rupert Grint og Lachlan Nieboer promoterer Into the White

Tyske Florian Lukas spiller løytnant Horst Schopis, og har faktisk hatt gleden av å spise middag med veteranen han portretterer. Schopis skulle vært med på promoteringen av filmen, men gikk bort i høst, 100 år gammel. - Han var en gammeldags, men snill offiser.

EN ANNERLEDES KRIGSFILM

Skuespillerne er enige om det var de eksotiske norske fjellene og den spennende historien som tiltrakk dem til prosjektet. Det unge talentet David Kross hadde sett Petter Næss' filmatisering av " Elling" (2000), og følte seg sikker på regissøren. - Dessuten var det jo interessant å få armen sin kappet av!, ler han.

Petter Næss er veldig glad for å endelig få ut filmen. - Det er en annerledes krigsfilm med mye humor og absurditeter.

Den danske produsenten Peter Aalbæk Jensen tilføyer: - I denne filmen er det ingen helter, men heller ingen skurker. Krig er absurd. Dette er en anti-krigsfilm.

Se traileren:

"Into the White" har norgespremiere fredag 9. mars.