Elizabeth Banks og Jennifer Lawrence i The Hunger Games

Billettsalget til The Hunger Games er i gang!

Snart braker det løs med første film basert på den superpopulære bokserien.

Fredag 23. mars er det klart for norgespremiere " The Hunger Games" - første film i serien som spås suksess i samme skala som Twilight-sagaen.

Kjøp billetter her!

FØRPREMIERE 22. MARS

Den første sjansen til å se filmen er på førpremieren 22. mars.

Følgende byer har førpremiere: Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Moss, Sarpsborg, Sandvika Skien, Tønsberg og Kristiansand.

ORDINÆR PREMIERE 23. MARS

Kjøp billetter her!

Jennifer Lawrence i The Hunger Games
Jennifer Lawrence i The Hunger Games

FENOMENET THE HUNGER GAMES

2012 startet med total Hunger Games-dominans på boklistene i USA, med 1., 2. og 3. plass på USA TODAYs bestselgerliste. Dette er det største bokfenomet for ungdom og unge voksne siden Twilight-serien og Harry Potter-bøkene.

Bøkene er skrevet av tobarnsmoren Suzanne Collins og finner sted i en udefinert fremtid hundrevis av år etter en uspesifisert apokalyptisk hendelse. Handlingen finner sted på Nord-Amerikanske kontintet, i et land kalt Panem, som er inndelt i tolv distrikter under hovedstaden Capitol.

Donald Sutherland som President Snø i The Hunger Games
Donald Sutherland som President Snø i The Hunger Games

I etterkant av et opprør mot den overlegne hovedstaden, som førte til ødeleggelsen av Distrikt 13, må distriktene hvert år ofre én gutt og én jente i alderen 12 til 18 år. De 24 tenåringene må kjempe til døden i en lukket arena i TV-overførte kamper i Capitol til én står igjen. Disse dødslekene dels forskrudd underholdning, dels skrekktaktikk fra myndighetenes side.

Vår heltinne er Katniss Everdeen ( Jennifer Lawrence), en innbygger i det fattige Distrikt 12, som livnærer familien ved å jakte utenfor distriktet. Når lillesøsteren velges til å kjempe for distriktet, melder Katniss seg frivillig i hennes plass. Den mannlige tributten er Peeta Mellark, som en gang reddet Katniss' liv ved å gi henne mat - men kan han stoles på i arenaen?

Mer info om filmen og billettsalg på Hunger Games-bloggen