Tuva Novotny, Anders Baasmo Christiansen, Jon Øigarden og Atle Antonsen i Fuck Up

En real fuck up!

Sort komedie fra gjengen bak TV-serien "Dag".

Den sorte komedien " Fuck Up" er et skandinavisk samarbeid, med noen av de heteste skuespillerne akkurat nå. Regien er ved Øystein Karlsen, som har laget TV-seriene " Dag" og " De 7 dødssynder". Historien er basert på Karlsens univers fra hjembyen Halden.

ET FIRKLØVER FRA HALDEN

For første gang på årevis er Jack ( Jon Øigarden) fornøyd med seg selv. Han har bestemt seg for å slutte å forføre alt som har puls, kutte ned på sin heftige og entusiastiske narkobruk, og bli ambulansesjåfør. Men så kræsjer bestekompisen ( Atle Antonsen) i mørket med en elg på svenskegrensen. Han blir funnet med et gevir i pannen og 2.5 kilo kokain i bagasjerommet. Innen de neste 24 timene er over har Jack blitt truet på livet, mistet en kroppsdel, og dama har forlatt ham og tatt med seg datteren.

Og som han snart er i ferd med å erfare: Når du har sunket så lavt det går an å komme kan det alltids bli enda verre. Med seg drar han resten av firkløveret ( Anders Baasmo Christiansen og Tuva Novotny) i et dragsug som ingen ende vil ta!

Atle Antonsen og Jon Øigarden i Fuck Up
Atle Antonsen og Jon Øigarden i Fuck Up

SAMMENSVEISET GJENG

De som har fulgt med på " Dag", vil kjenne igjen mange navn fra rollelisten. Vi møter Anders Baasmo Christiansen, som spiller Rasmussen i filmen, og Benedict i "Dag". Han forteller hvorfor gjengen får det til å fungere som bra både foran og bak kameraet:

- Vi har det rett og slett veldig gøy sammen. Vi kjenner hverandre godt, og det gjør det trygt å gå inn i prosjekter sammen.

Baasmo Christiansen forteller at dette er spesielt viktig på lavbudsjettsfilmer som " Fuck Up", der man har begrenset med opptakstid. Da hjelper det at kompisgjengen som skal portretteres er kompiser i virkeligheten.

Karakteren Rasmussen er basert på en virkelig person, som insisterte at regissøren skulle bruke hans ekte navn. Rasmussen har et godt hjerte, men er litt for glad i ulike former for dop. Han har store drømmer for seg selv, som å starte smugling av kyllingvinger, har en løsning på alle problemer. Om løsningene er så gode, kan imidlertid betviles..

Se traileren!

ETTERTRAKTET MANN

Baasmo Christiansen har hatt noen travle år med innspillingen av TV-seriene " Koselig med peis" og "Dag", og filmene "Fuck Up", " Kon-Tiki" og " Reisen til julestjernen". Han virker som den klassiske arbeidsnarkomanen, men forteller at han er flink til å ta seg lange ferier når han finner tid til det. Når han er på innspilling, er han imidlertid "all in".

- Jeg lar meg inspirere av idrettsutøvere, og forsøker å finne formtoppen min slik at jeg kan gi maks de dagene jeg spiller inn de viktigste scenene.

Dette har nok kommet godt inn under innspillingen av "Kon-Tiki", som kommer til å bugne av dramatiske og følelsesladde øyeblikk. Der spiller Baasmo Christiansen nestkommanderende Herman Watzinger. Han har også en av hovedrollene i nyinnspillingen av "Reisen til julestjernen", der han spiller kongen.

Anders Baasmo Christiansen (foto: Jarle Vines)
Anders Baasmo Christiansen (foto: Jarle Vines)

Men først ut er "Fuck Up", som har premiere fredag 16. mars. På grunn av noen nærgående voldsskildringer er aldersgrensen er 15 år.