Animasjonsfilmer 2012

Tingeling, månesteiner, Studio Ghibli og fem legender!

2012 tegner til å bli et ekstra spennende animasjonsfilmår, som inneholder både store oppfølgere i 3D, stop-motion, ny Pixar-film og håndtegnede filmperler – en skjønn forening av alskens dyr, pirater, merkelige vesener, zombier, spøkelser, gutter og jenter - til glede for både store og små.

Her er animasjonsfilmene som kommer på kino 2012:

Tingeling - Vingenes Hemmelighet

TINGELING - VINGENES HEMMELIGHET

Planlagt premiere: 19. oktober

Peter Pans vidunderlige lille venninne er tilbake med sin egen film. Hun legger ut på et eventyr hvor hun møter en liten venninne, en som er helt som hun selv!

Lotte og månesteinenes hemmelighet

LOTTE OG MÅNESTEINENS HEMMELIGHET

Planlagt premiere: 16. november

Denne finske animasjonsfilmen er myntet på de aller minste. Vi møter måneharene Tik og Rhiv, som leter etter noen hemmelige månesteiner de trenger for å komme seg tilbake til månen. Samtidig forsøker Lotte å avsløre steinenes hemmelighet.

From Up On Poppy Hill

MØTE PÅ VALMUEÅSEN

Planlagt premiere: 23. november

Studio Ghibli er også tilbake med en ny animasjonsperle i år, denne gangen myntet på ungdom og voksne. Vi befinner oss i året 1963 og Japan forbereder seg til å arrangere OL. Her møter vi to tenåringer som er veldig forskjellige, men som tiltrekkes hverandre.

De fem legendene (Rise of the Guardians)

DE FEM LEGENDENE (3D)

Planlag premiere: 30. november

I Dreamworks nye animasjonsfilm slår en rekke mystiske skapninger, som julenissen, påskeharen og tannfeen, seg sammen for beskytte jorden fra en skremmende trussel. Sammen må de kjempe for å holde liv i troen, håpet og fantasien som lever i oss alle.

Oppdrag Nemo

OPPDRAG NEMO (3D)

Planlagt premire: 25. desember

Pixars populære animasjonsfilm fra 2003 er tilbake i ny 3D-drakt. Nok en gang kan den eventyrlige undersjøiske jakten på lille Nemo nytes på det store lerretet. En oppfølger til filmen er underveis og forventet i 2016.

Med forbehold om endring av premieredato.

TIDLIGERE I ÅR

Pus med støvler (Puss in Boots)
Pus med støvler (Puss in Boots)

PUS MED STØVLER (3D)

Premiere: 10. februar

Først ut blant årets animasjonsfilmer er ”Pus med støvler”, hvor den selvtilfredse, legendariske, fektende pusen fra Shrek-filmene har fått sin egen film, en spin-off som både tar oss med på nye eventyr med magiske bønner og gullegg. Og som også forteller bakgrunnshistorien til den kule katten med støvlene, i et westernunivers spekket med både humor og action.

Lorax - Skogens vokter
Lorax - Skogens vokter

LORAX – SKOGENS VOKTER (3D)

Premiere: 23. mars

Gjengen bak ”Grusomme meg” kommer med en ny animasjonsfilm i vår, basert på Dr. Seuss’ klassiske fortelling om skogsdyret som kjemper for å beskytte sin verden. Vi følger en ung gutt som gjør alt han kan for å vinne drømmejentas gunst, og oppfylle hennes store drøm om å se et ekte tre. I arbeidet med dette blir han kjent med gretne, sjarmerende Lorax, vokteren av skogen.

Piratene
Piratene

PIRATENE! (3D)

Premiere: 30. mars

Tilsynelatende blind for at alle odds er mot ham, legger en piratkaptein og hans lurvete mannskap ut på en reise for å slå sine bitre rivaler i kampen om å vinne den ettertraktede prisen som Årets Pirat. På veien må de kjempe mot en grusom dronning og slå seg sammen med en uhyrlig forelsket ung vitenskapsmann.

En katt i Paris
En katt i Paris

EN KATT I PARIS

Premiere: 27. april

Et alternativ til de dataanimerte animasjonsfilmene i år, er den franske håndtegnede ”En katt i Paris”. Her møter vi katten Dino, som lever et hemmelig dobbeltliv. På dagtid er han en søt kattepus som tilhører lille Zoe, datteren til politisjefen, mens om natten sniker han seg ut sammen med tyven Nico. Elegant slenger han seg fra tak til tak, alltid på jakt etter et verdifullt bytte, akkompagnert av et jazzinspirert lydbilde.

Istid 4 (3D)
Istid 4 (3D)

ISTID 4: KONTINENTER PÅ AVVEIE (3D)

Premiere: 29. juni

Istid-eventyret startet i 2002 og har foreløpig gitt oss tre herlige animasjonsfilmer med Sid, Manfred, Diego og ikke minst nevrotiske Scrat. I sommer er de forhistoriske vennene tilbake igjen med nye eventyr. Denne gangen er kontinentalplatene i bevegelse og Istid-gjengen møter både pirater og andre skapninger fra sjøen.

Madagaskar 3: Full rulle i Europa
Madagaskar 3: Full rulle i Europa

MADAGASKAR 3: FULL RULLE I EUROPA (3D)

Premiere: 3. august

Sommeren 2012 byr også på gjensyn med løven, sebraen, sjiraffen og flodhesten, og selvsagt også pingvinene, fra Madagaskar-filmene. Denne gangen følger vennene med et omreisende sirkus i Europa, i et forsøk på å komme seg tilbake til hjembyen New York. Og det er ikke bare bare når løven Alex møter sirkusets selvhøytidelige tiger.

Merida i Pixars Modig (Brave)
Merida i Pixars Modig (Brave)

MODIG (3D)

Premiere: 24. august

Pixars nye eventyrfilm utspiller seg på det mystiske skotske høylandet, hvor modige Merida konfronterer både tradisjoner, skjebnen og skumle skapninger. Dette er første gang det anerkjente animasjonsstudioet følger en jente i hovedrollen, og hun ser ut som en skikkelig sjarmerende liten tøffing.

Paranorman
Paranorman

PARANORMAN (3D)

Premiere: 14. september

Skaperne av Oscar-nominerte ”Coraline” er tilbake med en ny animasjonsfilm, hvor stop-motion-teknikk og 3D igjen forenes. Filmen forteller historien om lille Norman, en gjernferdsmegler, som må forsøke redde byen sin fra zombier og tåpelige voksne. Den misforståtte gutten har den unike evnen at han kan snakke med de døde, og dermed er han den eneste som kan bryte en eldgammel forbannelse som hviler over byen.

Les også: Vi møtte Norman!

Tigre & tatoveringer

TIGRE OG TATOVERINGER

Premiere: 21. september

Denne danske animasjonsfilmen handler om lille Mai, som bor sammen med tatovøren Sonny. En gang går litt galt i tatoveringssjappa og de to legger ut på en roadtrip, på jakt etter en mer normal familie for lille Mai.

HOTEL TRANSYLVANIA (3D)

Premiere: 28. september

I det særpregede Hotell Transylvania kan verdens mest berømte monstre finne roen. Stedet drives av selveste Dracula, og blant gjestene finner vi Frankenstein og hans brud, Mumien, Den Usynelige Mannen, varulver og mange flere. Plutselig en dag dukker en helt vanlig mann opp...