Hobbiten: En uventet reise

Dette blir storfilmene i 2012

Hobbiter, toppagenter, vampyrer, animerte dyr, eventyrere og superhelter - vi guider deg gjennom storhetene i kinoåret 2012.

Et spennende filmår er i gang.

Mot slutten av 2011 tok vi et titt på kommerlista, og plukket de filmene vi trodde ville trekke flest kinogjengere i 2012.

Stem på din favoritt nederst i artikkelen!

Storfilmene 2012
Storfilmene 2012

MISSION: IMPOSSIBLE - GHOST PROTOCOL
Premiere: 27. januar

Blockbusteråret 2012 braker løs med den fjerde filmen i Mission: Impossible-serien. I en heseblesende actionfylt film, tettpakket av umulige oppdrag, er Tom Cruise tilbake som Ethan Hunt. Denne gangen har han med seg Simon Pegg, Paula Patton og Jeremy Renner på laget.

Blir den en hit? Med både humor (Pegg) og superavansert action har denne potensiale til å virkelig sparke fra seg på kinoene verden over. Dessuten: Tom Cruise. Han er og blir TOM CRUISE, og han kler virkelig rollen som Ethan Hunt.

Storfilmene 2012
Storfilmene 2012

PUS MED STØVLER
Premiere: 10. februar

Den selvtilfredse legendariske pusen med støvlene fra Shrek-filmene har fått sin egen film, en spin-off som både tar oss med på nye eventyr med magiske bønner og gullegg. Og som også forteller bakgrunnshistorien til den kule katten.

Blir den en hit? Westernuniverset kler pusen meget godt, og med gjennomført 3D-animasjon, en velfungerende historie, i tillegg til humor og action, tror vi denne vil glede både store og små. De store bør om mulig helst se den med originale stemmer - Antonio Banderas gjør en superslick Pus.

Storfilmene 2012
Storfilmene 2012

THE HUNGER GAMES
Planlagt premiere: 23. mars

Denne filmen er basert på den første boken i en svært populær trilogi skrevet av Suzanne Collins. Vi befinner oss i postapokalyptisk tid i et land kalt Panem, hvor den sterke hovedstaden Capitol styrer de 12 distriktenene med hard hånd og regjerer over knappe ressurser. Hvert år må distriktene sende to tenåringer til TV-overførte dødskamper. Kun én av de 24 ungdommene kan overleve.

Blir den en hit? Er dette den nye Twilight-serien, bare at den også er for gutter? Jennifer Lawrence ("Winter's Bone"), som spiller en av hovedrollene, er et meget lovende talent, og vi gleder oss til å se henne i en actionfylt rolle!

Storfilmene 2012
Storfilmene 2012

BATTLESHIP
Planlagt premiere: 11. april

Alexander Skarsgård, Rihanna og Taylor Kitsch figurerer sammen i det som skal være Universals største kinosatsning gjennom tidene. Slaget om menneskehetens overlevelse utspiller seg til sjøs, hvor den amerikanske flåten har elendige odds mot den ukjente overmakten. "Battleship" er basert på Hasbros klassiske strategispill.

Blir den en hit? Det står ikke på spesialeffekter i alle fall. Skal bli spennende å endelig se Skarsgård junior på det store lerretet og finne ut om Rihanna har skjulte skuespillertalenter. Mest av alt er vi spente på hvordan de løser overføringen fra et brettspill til en helaftens spillefilm.

Storfilmene 2012
Storfilmene 2012

THE AVENGERS
Planlagt premiere: 27. april

En haug av Marvels mest kjente superhelter forenes i supersatsningen "The Avengers", inkludert Iron Man (Robert Downey Jr), Thor (Chris Hemsworth), Hawkeye (Jeremy Renner), Hulken (Mark Ruffalo), Captain America (Chris Evans) og Black Widow (Scarlett Johansson).

Blir den en hit? Mange stjerner, mange superhelter, mye action og store effekter blir det i alle fall. Hvordan vil Tony Starks, aka Iron Mans, humor og attityd matche for eksempel Captain America? Det må jo bli litt kulturkræsj, og det kan jo bli veldig morsomt hvis det er løst på en bra måte.

Storfilmene 2012
Storfilmene 2012

ISTID 4: KONTINENTER PÅ AVVEIE
Planlagt premiere: 29. juni

Istid-eventyret startet i 2002 og har foreløpig gitt oss tre herlige animasjonsfilmer med Sid, Manfred, Diego og ikke minst nevrotiske Scrat. Sommeren 2012 er de tilbake igjen med nye eventyr, og denne gangen møter de både pirater og andre skapninger fra sjøen. Og de gjør det i 3D.

Blir den en hit? Alt tyder på dette blir en av filmene som drar flest besøk til sommeren. Serien er velkjent og meget godt likt blant både små og store, og teasertrailerne fra den kommende filmen har vært svært populære. Definitivt en av kandidatene til årets mest sette film.

Storfilmene 2012
Storfilmene 2012

THE AMAZING SPIDER-MAN
Planlagt premiere: 11. juli

Edderkoppens historie tar en ny vending i sommer, fem år etter den siste filmen i den populære trilogien hvor Tobey Maguire spilte hovedrollen. Nå er det Andrew Garfield som skal ta på seg Spidey-kostymet, og denne gangen er handlingen lagt tilbake til Peter Parkers/Spider-Mans skoledager og tiden hvor han først oppdager sine evner.

Blir den en hit? Det tror vi ganske sikkert. De tidligere Spider-Man-filmene har gått som en farsott over hele verden, og av det vi har sett av den kommende filmen er den mørkere og enda mer drivende. En av kandidatene til årets mest sette film, tipper vi.

Storfilmene 2012
Storfilmene 2012

THE DARK KNIGHT RISES
Planlagt premiere: 20. juli

En av 2012s mest etterlengtede filmer er avslutnignen på Christopher Nolans Batman-trilogi, med Christian Bale i rollen som den flaggermuskledte superhelten. Det har gått åtte år siden sist og vi møter en eldre Bruce Wayne, i elendig forfatning. Ellers blir det nye skurker og karakterer (blant annet Anne Hathaway som Catwoman og Tom Hardy som Bane), i tillegg til gamle kjenninger som Gordon (Gary Oldman) og Alfred (Michael Caine).

Blir den en hit? Det blir den. Og forventingene er høye. En av kandidatene til årets mest sette film.

Storfilmene 2012
Storfilmene 2012

MADAGASKAR 3: FULL RULLE I EUROPA
Planlagt premiere: 3. august

I 2012 blir det nok et gjensyn med løven, sebraen, sjiraffen og flodhesten, og selvsagt også pingvinene, fra Madagaskar-filmene. Denne gangen blir vennene med et omreisende sirkus i Europa, i et forsøk på å komme seg tilbake til hjembyen New York.

Blir den en hit? De to foregående filmene var solide kinohiter, og det kommer nok også den tredje filmen til å bli. I likehet med Istid-konseptet kjører den kommende Madagaskar-filmen for første gang i 3D, og den kommer til å glede både store og små.

Storfilmene 2012
Storfilmene 2012

KON-TIKI
Planlagt premiere: 24. august

Regissørene bak "Max Manus" kommer med en ny storfilm om en norsk helt på sensommeren. Eventyreren Thor Heyerdahl, som spilles av Pål Sverre Valheim Hagen, la ut på en farefylt eksepedisjon over Stillehavet på slutten av 1940-tallet, for å teste ut sine kontroversielle migrasjonsteorier, sammen med fem andre unge menn. Ingen kjente hverandre fra før, og kun en av dem kunne seile.

Blir den en hit? Vi gleder oss til å se denne spennende historien på det store lerretet, og har stor troa på Valheim Hagen. Vi håper filmen innfrir og at den har potensiale til å strekke seg utenfor landets grenser.

Storfilmene 2012
Storfilmene 2012

MODIG
Planlagt premiere: 31. august

Pixars nye eventyrfilm utspiller seg på det mystiske skotske høylandet, hvor modige Merida konfronterer både tradisjoner, skjebnen og skumle skapninger. Dette er første gang det anerkjente animasjonsstudioet følger en jente i hovedrollen, og hun ser ut som en skikkelig sjarmerende liten tøffing.

Blir den en hit? Klippene vi har sett hittil ser mektig imponerende ut, og det er en kjensgjerning at Pixars signatur er et kvalitetsstempel i seg selv. Også kudos for å komme med en helt ny historie og et helt nytt univers!

Storfilmene 2012
Storfilmene 2012

JAMES BOND: SKYFALL
Planlagt premiere: 26. oktober

Daniel Craig er tilbake i rollen som Bond, James Bond, i den 23. filmen om den britiske agenten. For første gang regisseres filmen av en Oscar-vinnenede regissør, nærmere bestemt Sam Mendes. Bond-piken er franske Bérénice Marlohe og selveste Javier Bardem blir skurk.

Blir den en hit? 007 trekker alltid publikum. Og vi tror Mendes vil gi filmen det lille ekstra. Dessuten er det noe med Daniel Craig... Han har revitalisert rollen og gitt Bond et mer moderne og røffere uttrykk. Absolutt en av kandidatene til årets mest sette film.

Storfilmene 2012
Storfilmene 2012

THE TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN PT 2
Planlagt premiere: 16. november

Vi forlot en forandret Bella (Kristen Stewart) i første del av filmatiseringen av den aller siste boken i Twilight-serien, "Breaking Dawn". Vakrere enn noensinne, og med nye krefter - hvordan blir hun som udødelig? Hva med det lille barnet? Og Jacob? Hvilken rolle får han? Mange spørsmål skal besvares når sagaen snart skal få sin slutt.

Blir den en hit? Twilight-fansen er trofast og det rekrutteres stadig nye tilhengere. Og det er slett ikke bare tenåringsjenter som følger serien, den har større nedslagsfelt enn som så. Den vil nok ikke hamle opp med de riktig store i 2012, men plassere seg midt på topp 20-listen, tror vi.

Storfilmene 2012
Storfilmene 2012

HOBBITEN: EN UVENTET REISE
Planlagt premiere: 12. desember

Dette er sannsynligvis den mest etterlengtede filmen i 2012. Horder av fans teller allerede ned dagene til gjensynet med Peter Jacksons filmatiske versjon av Tolkiens magiske univers. Filmen tar for seg boken "Hobbiten", og deler den opp i to filmer. Her møter vi en ung Bilbo Baggins (Martin Freeman), som legger ut på en strabasiøs reise sammen med 13 dverger for å gjenerobre deres rike fra dragen Smaug. Og det blir gjensyn med en rekke kjente fjes fra Ringenes Herre-filmene.

Blir den en hit? Det er det nok ingen tvil om. Denne tipper vi kommer til å trone øverst på kinotoppen i 2012, hvis den rekker det før året er omme.

Følg med på kinotoppen og se om våre spådommer fra 2011 går i oppfyllelse!