Anne Hathaway i The Dark Knight Rises

Sommerens storfilmer 2012

Toppagenter, romforskere, eventyrere, superhelter og animerte dyr - vi guider deg gjennom sommerens blockbustere!

Sommeren 2012 ser ut til å bli en av de beste kinosommerne på lenge! Vi får servert mange etterlengtede oppfølgere, og det bør være noe for enhver smak.

Vi har tatt en titt på kommerlisten, og spår de største kinosuksessene i sommer:

Stem på din favoritt nederst i artikkelen!

Men in Black 3
Men in Black 3

MEN IN BLACK 3

Premiere: 25. mai

Men in Black er endelig tilbake. Og det i en annen tid! Jay våkner opp en dag for å finne ut av hans partner har forsvunnet, og det finnes ingen spor etter ham de siste 40 årene. Jay reiser tilbake til 1960-tallet for å oppdage at det finnes hemmeligheter om universet som Kay aldri har fortalt han om. Hemmeligheter som vil møte dagens lys i det han slår seg sammen med en yngre utgave av Kay. Med ett har han både sin partner, organisasjonen, og fremtiden til menneskeheten i sine hender. Kan Men in Black klare det igjen?

Hvorfor blir den en hit? Fordi vi elsker å være nostalgiske. Will Smith er evig kul, og Men in Black-filmene klarer alltid å utfordre dagens teknologi til å vise oss råere våpen og stunts enn vi har sett tidligere. They are back!

Prometheus
Prometheus

PROMETHEUS

Premiere: 1. juni

Regissør Ridley Scott går tilbake til sjangeren han var med på å definere. Med "Prometheus" skaper han en ny banebrytende mytologi: en gruppe forskere oppdager en ledetråd til menneskets opprinnelse på jorden som leder dem til universets mørkeste avkroker. Der blir de nødt til å kjempe for å redde menneskehetens fremtid. "Prometheus" er filmet i 3D og har Noomi Rapace, Michael Fassbender og Charlize Theron i hovedrollene.

Hvorfor blir den en hit? Fordi filmelskere knapt har snakket om noe annet det siste halvåret. Forventingene til Scotts nye sci-fi-eventyr er enorme, og det er vel liten tvil om at han kommer til å levere.

snow white
snow white

SNOW WHITE AND THE HUNTSMAN

Premiere: 8. juni

Årets andre snøhvit-film treffer lerretet i juni. Den onde dronningen sender en jeger for å drepe Snøhvit, som er den vakreste personen i landet. Jegeren lar imidlertid Snøhvit leve, og trener henne i alle krigens kunster for å kunne hamle opp med dronningen. I tillegg til trekløveret møter vi syv dverger, og prinsen som i lang tid har vært betatt av Snøhvits skjønnhet.

Hvorfor blir den en hit? Én grunn er at Twilight-publikummet ønsker å se Kristen Stewart på lerretet, en annen er at filmen beskrives som en mørk og actionfylt tolkning av Grimm-eventyret som kan appellere til langt flere.

21 Jump street
21 Jump street

21 JUMP STREET

Premiere: 15. juni

Actionkomedien er basert på kultserien som ble Johnny Depps store gjennombrudd. De mindre vellykkede politibetjentene Schmidt og Jenko får sjansen til å gå undercover på en lokal ungdomsskole for å kartlegge og pågripe en en gjeng doplangere. Schmidt var en nerd da han gikk på skolen, mens Jenko var den populære drittsekken. Oppdraget deres byr naturligvis på en mengde komplikasjoner!

Hvorfor blir den en hit? Filmen har ligget på topp i USA i flere uker, og det er allerede planlagt en oppfølger. Vi tror Jonah Hill og fløtepusen Channing Tatum kan utgjøre et herlig team!

Storfilmene 2012
Storfilmene 2012

ISTID 4: KONTINENTER PÅ AVVEIE

Premiere: 29. juni

Istid-eventyret startet i 2002 og har foreløpig gitt oss tre herlige animasjonsfilmer med Sid, Manfred, Diego og ikke minst nevrotiske Scrat. Sommeren 2012 er de tilbake igjen med nye eventyr, og denne gangen møter de både pirater og andre skapninger fra sjøen. Og de gjør det i 3D.

Hvorfor blir den en hit? Alt tyder på dette blir en av filmene som drar flest besøk til sommeren. Serien er velkjent og meget godt likt blant både små og store, og teasertrailerne fra den kommende filmen har vært svært populære. Definitivt en av kandidatene til årets mest sette film.

Les også: Et sterkt animasjonsår er i gang

The amazing spider-man sommer
The amazing spider-man sommer

THE AMAZING SPIDER-MAN

Premiere: 11. juli

Edderkoppmannens historie tar en ny vending i sommer, fem år etter den siste filmen i den populære trilogien, hvor Tobey Maguire spilte hovedrollen. Nå er det Andrew Garfield som skal ta på seg Spidey-kostymet, og denne gangen er handlingen lagt tilbake til Peter Parkers/Spider-Mans high school-dager og tiden hvor han først oppdager sine evner.

Hvorfor blir den en hit? De tidligere "Spider-Man"-filmene har gått som en farsott over hele verden, og av det vi har sett av den kommende filmen er den mørkere og enda mer drivende. Pluss at sjarmerende Emma Stone har en av hovedrollene.

Les også: Tidenes mest populære sommerlige superhelt

Storfilmene 2012
Storfilmene 2012

THE DARK KNIGHT RISES

Premiere: 20. juli

En av 2012s mest etterlengtede filmer er avslutningen på Christopher Nolans Batman-trilogi, med Christian Bale i rollen som den flaggermuskledte superhelten. I fortellingen har det gått åtte år siden sist og vi møter en eldre Bruce Wayne, i elendig forfatning. Ellers blir det nye skurker og karakterer (blant annet Anne Hathaway som Catwoman og Tom Hardy som Bane), i tillegg til gamle kjenninger som Jim Gordon og Alfred.

Hvorfor blir den en hit? Fansen har telt dagene siden 2008. Og forventingene er høye. "The Dark Knight" ble sett av over 400 000 nordmenn, og dette er derfor også en av kandidatene til årets mest sette film.

Storfilmene 2012
Storfilmene 2012

MADAGASKAR 3: FULL RULLE I EUROPA

Premiere: 3. august

I sommer blir det nok et gjensyn med løven, sebraen, sjiraffen og flodhesten, og selvsagt også pingvinene, fra Madagaskar-filmene. Denne gangen blir vennene med et omreisende sirkus i Europa, i et forsøk på å komme seg tilbake til hjembyen New York.

Hvorfor blir den en hit? De to foregående filmene var solide kinohiter, og det kommer nok også den tredje filmen til å bli. I likhet med Istid-konseptet kjøres den kommende Madagaskar-filmen for første gang i 3D, og den kommer til å glede både store og små.

kon-tiki
kon-tiki

KON-TIKI

Premiere: 24. august

Regissørene bak "Max Manus" kommer med en ny storfilm om en norsk helt på sensommeren. Eventyreren Thor Heyerdahl, som spilles av Pål Sverre Valheim Hagen, la ut på en farefylt eksepedisjon over Stillehavet på slutten av 1940-tallet, for å teste ut sine kontroversielle migrasjonsteorier, sammen med fem andre unge menn. Ingen kjente hverandre fra før, og kun en av dem kunne seile.

Hvorfor blir den en hit? Med erfarne regissører bak roret og spennende skuespillere vil dette bli et solid stykke film. Vi gleder oss til å se den interessante historien på det store lerretet, og tror at den har stort potensiale til å strekke seg utenfor landets grenser. Definitivt årets mest sette norske film.

Modig
Modig

MODIG

Premiere: 31. august

Pixars nye eventyrfilm utspiller seg på det mystiske skotske høylandet, hvor modige Merida konfronterer både tradisjoner, skjebnen og skumle skapninger. Dette er første gang det anerkjente animasjonsstudioet følger en jente i hovedrollen, og hun ser ut som en skikkelig sjarmerende liten tøffing.

Hvorfor blir den en hit? Klippene vi har sett hittil ser mektig imponerende ut, og det er en kjensgjerning at Pixars signatur er et kvalitetsstempel i seg selv. Også kudos for å komme med en helt ny historie og et helt nytt univers!

The bourne legacy sommer
The bourne legacy sommer

THE BOURNE LEGACY

Premiere: 7. september - NB! flyttet fra august

Trodde du at Jason Bourne var den eneste av sitt slag? Jeremy Renner tar nå over arven fra Matt Damon, og må gjennomgå livsfarlige prøvelser som utløses av hendelsene i de tre første filmene (2002-2007). Øvrige roller i dette actioneventyret besittes av Rachel Weisz, Edward Northon og Oscar Isaac.

Hvorfor blir den en hit? Nordmenn elsker krim, og Robert Ludlums historier er intet unntak. Jeremy Renner har også fått et godt fotfeste som actionhelt gjennom "The Avengers" og "Mission: Impossible - Ghost Protocol".

Nostalgisk? Dette var sommerens storfilmer i 2011