Emilia Clarke i Game of Thrones sesong 2

Nye TV-serier

Her er de nye seriene og sesongene du kan se på norske TV-skjermer fremover.

TV-våren byr på etterlengtede gjensyn med gode serier, samt nye arvtagere.

I april:

MAD MEN - SESONG 5

Det er omtrent ett og et halvt år siden sesong 4 av " Mad Men" gikk på amerikanske TV-skjermer. Alt for lenge siden! Nå har første episode av sesong 5 blitt vist i USA, og Filmpolitiet gir forsmaken terningkast 5. De finansielle sidene ved Sterling Cooper Draper Pryce er stabile, men det gjøres noen endringer i personalet. Joan er i fødselspermisjon, og bekymrer seg for om det er plass til henne i byrået når hun skal komme tilbake...

Vi nordmenn må ikke vente lenge på sesongen, den har premiere på VOX allerede 8. april.

THE TUDORS - SESONG 3

Tredje sesong av det storslåtte dramaet om Henrik VIII starter i året 1537, og kongen (Jonathan Rhys Meyers) har akkurat kvittet seg med sin andre kone. Idet han gifter seg med kone nummer tre, Jane Seymour, gjør folk i nord opprør mot hans brutale kamp mot katolikkene. I øvrige roller finner vi blant annet Henry Cavill og Max von Sydow.

Det er i alt fire sesonger av " The Tudors". Sesong 3 starter på NRK1 fredag 13. april.

TITANIC

Natt til 15. april 1912 sank Titanic , og 1517 mennesker mistet livet. Skaperne av " Downton Abbey" har gjenskapt livet ombord i det splitter nye passasjerskipet, som var behagelig for de velstående britiske og amerikanske passasjerene. Men alt forandret seg idet skipet kolliderte med et digert isfjell og det gikk opp for alle hva som holdt på å skje. " Titanic" følger den dramatiske hendelsen slik en rekke personer fra flere sosiale lag kan ha opplevd den, og får dermed et levende bildet av livet ombord.

Miniserien består egentlig av fire deler, men alle sendes på NRK1 lørdag 14. april.

Sidse Babett Knudsen i rollen som Birgitte Nyborg i Borgen sesong 2

BORGEN - SESONG 2

Det har gått et år siden vi tok avskjed med Birgitte Nyborg. Hun har nå sittet som statsminister i to år, og har blitt en dreven politker som kjenner spillet på Borgen. Birgitte er på besøk hos soldatene i Afghanistan, når leiren blir angrepet og soldater blir drept. Nå må hun velge mellom retrett eller å svare på angrepet. Katrine Fønsmark har blitt reporter på Ekspress og oppsøker faren til en av de drepte soldatene for å skrive en historie. Kasper Juul er fortsatt kommunikasjonsrådgiver for statsministeren og har fått ny journalistkjæreste.

Den ti episoder lange sesongen av " Borgen" starter på NRK1 mandag 16. april.

GCB

" Frustrerte fruer" takker for seg denne våren, men her kommer kanskje arvtageren. I dramakomedien " GCB: Good Christian Bitches" møter vi en gjeng sørstatskvinner som ikke er redde for å kombinere et skinnhellig image med et liv i materiell overflod og hyppige besøk til skjønnhetssalongen. Serien tar oss med til den velstående forstaden Hillside Park i Dallas. Her måles lykke og status i skjønnhet, velstand, den perfekte familie og en god kristen livsstil.

Bibelsitater brukes flittig for mer eller mindre egoistiske formål. En iøyenfallende dyp utringing holder det diamantbefengte korset bedre på plass. Og ukens søndagsgudstjeneste er den naturlige møteplassen for å utveksle det nyeste sladderet! Serien kommer til TVNorge 18. april.

THE WALKING DEAD - SESONG 2

Etter å ha våknet opp fra koma på et forlatt sykehus, oppdager politimannen Rick Grimes at verden ikke er til å kjenne igjen – herjet av en zombie-epidemi av apokalyptiske proporsjoner. I nærheten sliter en liten gruppe mennesker med å overleve mens "de døde" lusker rundt på konstant jakt. Samtidig som deres situasjon blir mer og mer dyster, presses de til desperasjon og galskap. Er Rick og de andre i stand til å bevare sin egen menneskelighet mens de kjemper for å overleve i denne fryktinngytende, nye verdenen?

I første episode av sesong 2 er gjengen på vei til Fort Benning. " Walking Dead" starter på TVNorge 22. april.I mai:

GAME OF THRONES - SESONG 2

I andre sesong av " Game of Thrones" råder kaoset i de sju kongerikene etter King Robert Baratheon og Eddard Starks død, og kampen om jerntronen intensiveres mellom de rivaliserende kongefamiliene. Peter Dinklage spiller den slu Tyrion Lannister, som blir unge kong Joffreys nærmeste.

I første sesong kom det frem at Joffrey var avkom av Cersei Lannisters (Lena Headey) forhold til sin bror Jaime (Nikolaj Coster-Waldau). Derfor regner Stannis Baratheon seg for å være den rettmessige kongen. På den andre siden av havet planlegger prinsesse Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) sin retur til Westeros, med sine tre nyklekkede drager ved sin side.

"Game of Thrones" får premiere på CANAL+ onsdag 2. mai kl 20.00, og kommer forhåpentligvis også til NRK til høsten.

Vinn første sesong av "Game of Thrones"!

FRANKLIN & BASH - SESONG 1

Glem alt du vet om advokatserier. Glem Lov og rett i L.A. og Ally McBeal. Det er noen nye karer i byen! I fjor sommer ble det underfundige og humoristiske juristdramaet " Franklin & Bash" litt av en overraskelse i den amerikanske TV-verdenen. Pressen mente serien var en krysning av Boston Legal og Entourage.

I hovedrollene finner vi Breckin Meyer, kjent fra filmer som Road Trip og 54, og Mark-Paul Gosselaar, som ble tenåringsstjerne i Skulk med stil/Saved by the Bell. Seriens tredje store rolle innehas av legenden Malcolm McDowell fra A Clockwork Orange og Caligula. "Franklin & Bash" har premiere på Viasat 4 mandag 7. mai klokken 20.30.

Fra Lark Rise to Candleford

LARK RISE TO CANDLEFORD - SESONG 2

Når Dorcas og Emma ønsker å gi samme gave til Laura til jul, åpnes et gammelt familieminne. Innbyggerne i Lark Rises og Candleford forbereder seg på høytiden, lojalitet testes, og spenninger bygger seg opp. Den slitne, barføtte Cinderella Doe skaper forundring i byen. Og Dorcas mottar et julebrev fra Sir Timothy...

" Lark Rise to Candleford" starter på NRK1 søndag 27. mai.

SHAMELESS - SESONG 1

Møt den fantastisk dysfunksjonelle familien Gallagher! Pappa ( William H. Macy) er full, mamma dro for lenge siden, og eldstedatter Fiona forsøker å holde familien sammen. Eldstesønn Philip lærer nabojentene om fysikk i bytte mot seksuelle tjenester. Ian er homofil. Yngstedatter Debbie stjeler penger fra sin UNICEF-innsamling. Ti år gamle Carl er en sosiopat, og babyen Liam er muligens afroamerikaner, men ingen vet hvordan det kan ha seg.

Høres dette interessant ut? Sesong 1 kommer til VOX 13. mai, og sesong 2 vises allerede på CANAL+.

BIG LOVE - SESONG 5

Polygamisten Bill Henrickson strever med å tilfredsstille sine tre koner på alle plan: følelsesmessig, seksuelt og finansielt. Dette gjelder også hans syv barn. Tilsynelatende er han et bilde av den amerikanske drømmen, men familiens levesett stiller strenge krav. Det må holdes hemmelig! I siste sesong av " Big Love" returnerer familien til Salt Lake City etter valget, og Bill sliter med sitt politiske liv.

Avslutningen kan du se på VOX i mai.

Les mer om aktuelle TV-serier!