Ondskapens hotell

Har kåret tidenes påskefilm

Påsken nærmer seg med krim, spenning og grøss i høysetet. En ny undersøkelse kårer "Ondskapens hotell" til filmen som får nordmenn til å grøsse aller mest.

En av Europas største leiefilmaktører på internett, Lovefilm, utførte i mars 2012 en undersøkelse blant sine medlemmer hvor tidenes ultimate påskefilm skulle kåres.

Det var "Ondskapens hotell" ("The Shining") som fikk flest stemmer, og hele en av fem norske filmelskere blir mest skremt av grøsserklassikeren fra 1980. Filmen er regissert av Stanley Kubrick og er basert på en roman av Stephen King. I hovedrollen finner vi Jack Nicholson som spiller hotellets vaktmester.

Jack Nicholson i Ondskapens hotell
Jack Nicholson i Ondskapens hotell

– Jeg tror vi er ekstra tradisjonelle av oss i høytidene. Som julefilmer blir også påskefilmene tradisjon for oss, og "Ondskapens Hotell" hører påsketiden til, sier Ira Gladnikoff i Lovefilm.

Detektivfilmen "Sherlock Holmes" kommer hakk i hæl med 17 prosent av stemmene, og deretter er det " Se7en" og " Nattsvermeren" som er favoritter til påskekrimstunden. " De dødes tjern" avrunder topp fem, med 12 prosent av stemmene.

Henny Moan i De dødes tjern
Henny Moan i De dødes tjern

Over 300 norske filmelskere ga sin stemme i undersøkelsen som ble gjennomført på lovefilm.no.