Leonardo DiCaprio og Kate Winslet i Titanic

Gjensyn for fulle seil

Hva er det med Titanic?

100 år etter at "skipet som ikke kunne synke" sank, er det klart for gjensyn med den massive dronningen av sjøen. Hva er det med Titanic som gjør at vi ikke blir lei? Er det det mytiske rundt størrelsen, jomfruturen eller at den ble sagt å ikke kunne synke? Eller er det Rose, Jack og deres evige kjærlighet?

Titanic

Skjebnesvanger jomfrutur

15. april 1912 traff RMS Titanics 269 meter lange langside et isfjell, og jomfruturen mellom Southampton i England og New York i USA tok en brå vending. Passasjerskipet hadde ingen sjanse mot isfjellet, og kun 705 personer overlevde forliset.

Historien om Titanic har fascinert flere filmskapere, og er gjenfortalt en rekke ganger. I anledning 100-årsdagen for forliset lanseres blant annet miniserien " Titanic" fra skaperne av "Downton Abbey", som skal vises på NRK lørdag 14. april. Det britiske dramaet gjenforteller livet ombord. I det skipet kolliderer forandrer alt seg, og historien fortelles gjennom opplevelsene til personer fra ulike sosiale lag.

Men få kan hevde seg mot den legendariske beretningen fra 1997 som hentet hjem 11 Oscarstatuetter. Filmen seilte rett hjem hos kinopublikummet, og ble stående som en av de mest populære filmene gjennom tidene. Frem til Camerons " Avatar" i 2009 var den også tidenes mest innbringende film.

Gjensyn med Jack og Rose

Fredag 13. april er det klart for enda et gjensyn med Titanic, denne gangen i 3D. James Cameron har vendt tilbake til originalen fra 1997. Med mange timer og dyktige folk på saken, er hvert klipp revidert og satt sammen til en storstilt og flunkende ny 3D-versjon. Han har vist tidligere at han mestrer dette formatet godt, og kritikerne liker det de ser.

Leonardo DiCaprio og Kate Winslet glitrer fortsatt i hovedrollene som Jack og Rose. På tross av klasseskillet og den forbudte kjærligheten finner de hverandre, og en rekke ikonisk romantiske scener står igjen etter dem. Filmen markerte overgangen til superstjerner for dem begge, og få kan vel glemme scenen der Jack tegner Rose.

Kate Winslet og Leonardo DiCaprio i Titanic

Det er et gledelig gjensyn med denne filmen. Vi tror historien fortsatt vil engasjere og begeistre sitt publikum. Vi vil synge "My heart will go on" i lang tid fremover, og vurderer å henge opp igjen plakatene av Leonardo DiCaprio.