Syria: Inside the Repression

Arabiske Filmdager med Syria-fokus

Til helgen blir det Arabiske Filmdager, som får besøk av regissør Sofia Amara – som tok seg ulovlig inn i landet etter at opprørene startet.

Fransk-marokkanske Amara laget den unike dokumentaren "Syria: Inside the Repression", som vil bli vist under festivalen som foregår på Filmens hus. Etterpå blir det panelsamtale mellom blant andre Amara og Salwa Ismail, som er professor ved School of Oriental and African Studies så vel som skribent for The Guardian.

Kvinners situasjon i etterkant av den arabiske våren er også et viktig tema, og blir frontet av blant andre de tunisiske regissørene Latifa Robbana Doghri og Salem Trabelsi. Begge to kommer til Oslo for festivalen med sin dokumentar "Boxing With Her", som forteller historien om kvinnelige boksere i Tunisia.

Free Men (Les hommes libres)

Regissør Ismaël Ferroukhi kommer med sin film " Free Men", beskrevet som en sitrende og intens algerisk thriller om andre verdenskrig. Han debuterte med spillefilmen "Le Grand Voyage" i 2004 og vant flere priser og nominasjoner ved internasjonale filmfestivaler.

Det vil også bli arrangert paneldebatt om likestilling og religiøs konservatisme, der årets Fritt Ord Pris-vinner, Sara Azmeh Rasmussen, stiller opp.

Arabiske Filmdager arrangeres av Film fra Sør og Babel Filmklubb.

Mer om arrangementet her