Artwork for Francis Ford Coppola-filmen Megalopolis

Francis Ford Coppolas nye storverk «Megalopolis» får verdenspremiere i Cannes

NTB
Publisert:
Sist oppdatert:

Cannes gikk av med seieren om å få vise «Megalopolis», Francis Ford Coppolas nye storfilm, foran festivalene i Venezia og Toronto.

Annonse

Deadline melder at «Megalopolis» vil få gallapremiere i Cannes 17. mai. Der skal den være med i konkurransen om Gullpalmen når festivalen går av stabelen for 77. gang i mai. Kinopremiere blir til høsten, med hovedvekt på Imax-kinoer.

«Megalopolis» ble i slutten av mars vist til mulige kjøpere for første gang. Filmskaperen skrev manuset tilbake på 1980-tallet, og har ifølge Variety investert 100 millioner kroner av egne midler for å realisere prosjektet.

Filmen har en stjernespekket skuespillerliste, med blant andre Adam Driver, Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanuel, Jon Voight, Laurence Fishburne, Shia LaBeouf, Chloe Fineman, Kathryn Hunter og Dustin Hoffman. Også Coppolas søster og nevø, Talia Shire og Jason Schwartzman, er om bord.

Francis Ford Coppola under Oscar-utdelingen 2022
LEGENDE: Regissør Francis Ford Coppola., Foto: Jordan Strauss/NTB

Om handlingen heter det: «Romas skjebne hjemsøker en moderne verden som ikke er i stand til å løse sine egne sosiale problemer i denne episke historien om politisk ambisjon, geni og konfliktfylt kjærlighet».

Den skal angivelig foregå i en alternativ realityversjon av New York City kalt «New Rome», og opp gjennom årene har Francis Ford Coppola blant annet sagt at «Megalopolis» tar opp viktige temaer som hvordan framtiden kommer til å se ut.

– Hvem ser til hvordan denne framtiden skapes? Kan vi nå et Utopia? Kommer vi på noen måte til å komme i nærheten av et Utopia?, har «Gudfaren»-filmskaperen sagt om sitt storverk.

Annonse