Timothée Chalamet og Zendaya i Dune: Part Two

Har gitt grønt lys til DUNE: MESSIAH – blir dette tidenes mørkeste blockbuster?

Filmweb
Publisert:

Skal avslutte filmtrilogien med en film om hellig krig, folkemord og en intergalaktisk diktator.

Annonse

Sci-fi-filmen Dune ble en sensasjon på norske kinoer i 2021. Den episke filmen dekker bare handlingen til halvparten av den første boka i Frank Herberts bokserie med samme navn, men oppfølgerfilmen er på vei.

Zendaya, Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Jason Momoa, Oscar Isaac, Dave Bautista, Josh Brolin, Charlotte Rampling, Javier Bardem og Stellan Skarsgård topper rollelista til den første filmen, og vi vet allerede at de som overlevde eneren får selskap av Elvis-skuespilleren Austin Butler, Léa Seydoux (No Time to Die), Oscar-nominerte Florence Pugh og legenden Christopher Walken i toeren.

Dune: Part Two har kinopremiere 15. mars. Legg til filmen i huskelista di her!

Dune: Part Two

I august publiserte Empire Magazine et intervju der manusforfatter og regissør Denis Villeneuve avslørte at han håper han kan lage enda en oppfølger i science fiction-serien, basert på boka "Dune Messiah" av Frank Herbert:

- Hvis jeg klarer å lage en trilogi, hadde det vært drømmen. "Dune Messiah" ble skrevet som en reaksjon til folk som oppfattet Paul Atreides som en helt, noe som ikke er det forfatteren ville gjøre. Min adaptasjon er nærmere hans idé om at den egentlig er en advarsel.

Nå har Warner Bros. offisielt gitt grønt lys til den tredje filmen – og publikum kan glede seg til en mørk og merkelig reise.

Med fare for å spoile detaljer fra kommende Dune: Part Two, kan vi melde at boka "Dune: Messiah" begynner boka med at Paul Atreides er keiser i hele det kjente universet, etter å ha startet et jihad der 61 milliarder mistet livet. Etter hvert som Pauls evne til å se framtida vokser seg sterkere, innser han at kreftene hans har låst menneskeheten til én framtid.

a person wearing a hoodie and a mask
Foto: TIMOTHÉE CHALAMET som Paul Atreides

Det har kommet en rekke oppfølger-bøker etter "Dune Messiah", men Villeneuve har vært trygg på at han ikke vil lage flere filmer i serien etter trilogien: "Etter det blir de… esoteriske," kommenterte regissøren i august.

Frank Herbert skrev seks bøker fra Dune-universet mens han levde. Senere har sønnen Brian Herbert og medforfatteren Kevin J. Anderson skrevet ytterligere 16 romaner og 12 noveller som foregår både før og etter handlingen i den originale boka.

Dune: Part Two har kinopremiere 15. mars. Legg til filmen i huskelista di her!

Florence Pugh with a white shirt
Foto: FLORENCE PUGH som Princess Irulan

I Dune: Part Two har Christopher Walken rollen som Keiser Shaddam IV. Shaddam er herskeren over hele det kjente universet, som i den første filmen sender Atreides-familien til Arrakis, for at de skal dø. Jose Ferrer spilte rollen i filmatiseringen fra 1984 av David Lynch. Florence Pugh spiller prinsesse Irulan, keiserens datter, mens Léa Seydoux har rollen som lady Margot, en bene gesserit og en nær venn av keiseren.

Austin Butler er Feyd-Rautha, Baron Harkonnens (Stellan Skarsgård) yngste nevø og den planlagte etterfølgeren på Arrakis-tronen.

Les også: Austin Butler skinnet seg og barberte øyenbrynene for Dune-rollen

Austin Butler og Léa Seydoux i Dune: Part Two

I tillegg til oppfølger-filmen, utvikler HBO Max en spin-off-serie som skal hete Dune: The Sisterhood. Legg til serien i huskelista di!

Annonse