Avengers: Endgame

Fra Endgame og Halloween til ulovlig datainnsamling

Manusforfatterne Christopher Markus og Stephen McFeely (Avengers: Endgame) og regissør David Gordon Green (Halloween) lager film om Cambridge Analytica.

Cambridge Analytica er et konsulentselskap. I 2016 samlet de, på ulovlig vis, millioner av Facebook-brukeres personlige data, og brukte den til å skape ekstremt målrettet politisk reklame, som visstnok kan ha vært avgjørende for både valget av Donald Trump som USAs president og Brexit.

Christopher Wylie er den nå 30 år gamle mannen som i utgangspunktet sanket dataen, men som til slutt avslørte Cambridge Analytica ved å lekke dokumenter til pressen.

Les også: HBOs Brexit-film med Benedict Cumberbatch vekker reaksjoner

Manusforfatterne Christopher Markus og Stephen McFeely har skrevet Captain America-filmene og de to siste Avengers-filmene, men nå vil de ta en kjapp pause fra Marvel-universet for å fortelle Christopher Wylies historie.

Regissør David Gordon Green (Halloween (2018), Pineapple Express) er i forhandlinger for å regissere filmen, etter oppfølgeren (oppfølgerne?) til Halloween.

Les også: To Halloween-oppfølgere er på vei

Filmen skal produseres av Joa og Anthony Russo, regissørene bak to Captain Americas og to Avengers-filmer, gjennom deres produksjonsselskap AGBO, som vil lage vågale og voksne filmer.