Biefilmen (orig. versjon)

Norgespremiere: 26.12.2007
Tillatt for alle
1 t. 32 min.
Animasjon

Kjøp billetter

Velg dato

Velg kino

Om filmen

On Desember 26 hold on to your honey!

Jerry Seinfeld er skaperen av "Bee Movie", en komedie som vil forandre alt du trodde du visste om bier.
Ta en grundigere titt på disse travle skapningene gjennom øynene til en enkelt av dem - Barry B. Benson (Emmy og Golden Globe-vinner Jerry Seinfeld). Etter college-eksamen ønsker Barry å få mer ut av livet enn den uunngåelige karrieren som venter ham og alle de andre arbeiderne i New Hive City - en jobb hos Honex i honningproduksjonen. Barry tar sjansen på å våge seg ut av bikuben og trår snart inn i en verden hinsides sine villeste drømmer. Da Barry tilfeldigvis møter en livsglad blomsterhandler fra Manhattan som heter Vanessa (Oscar-vinner Renée Zellweger), bryter han en av bienes grunnleggende samfunnsregler - han snakker til henne. Snart utvikler det seg et vennskap, og Barry får et krasjkurs i menneskenes liv. Når han oppdager at hvem som helst kan kjøpe honning rett fra hyllene i butikken, blir han sjokkert over at folk stjeler bienes eget produkt for å tjene penger på det og bestemmer seg for å saksøke hele menneskeheten.

"Bee Movie" er Seinfelds første prosjekt i animasjonsfilmens verden, et yndlingsområde for den suksessrike stand-up komikeren, som ikke bare gav stemme til den sentrale rollen på amerikansk, men var også med på å skrive manus og medvirket som produsent.

Renée Zellweger (Vanessa) har høstet en rekke priser, blant annet for rollene i "Cold Mountain", ""Chicago" og "Bridget Jones' dagbok", der hun spilte hovedrollen. Hun hadde sin første suksess med filmen "Jerry Maguire" mot Tom Cruise. Med denne filmen ble hun erklært beste nykommer av organisasjonen "The National Board of Review" og fikk Blockbuster-prisen samtidig som hun ble nominert for SAG-prisen. Hun har også medvirket i filmer som " Jeg, meg og Irene" og "One True Thing" og er med i flere produksjoner som kommer.

Simon J. Smith (regissør) begynte å jobbe for PDG/Dreamworks i 1997 som leder for layouten på bedriftens filmer. Smith er veteran innenfor animasjon og har nesten 20 års erfaring. Han ledet blant annet utformingen av layouten for DreamWorks første dataanimerte tegnefilm, "Ants", før han arbeidet som kameramann for "Shrek" og som regissør for seeropplevelsen "Shrek 4-D". Smith startet karrieren sin i London, der han blant annet arbeidet for TV og for effektredigeringsselskapet Framestore og grunnla senere sin egen avdeling for 3D. Kort før han startet hos DreamWorks, var han ansatt som sjefsrådgiver for cg-prosjekter for Nike og Honda, Volvo og VW Polo. Han er kjent for arbeidet med pop-videoen "Go West" og var den første som noen gang har fått Gold Leaf-prisen for sin 3D-regi.

Fakta

Norgespremiere
26.12.2007
Originaltittel
Bee Movie
Sjanger
Animasjon
Skuespillere
Jerry Seinfeld
Renée Zellweger
Alan Arkin
Kathy Bates
Robert Duvall
Eric Idle
Larry King
William H. Macy
Tim Blake Nelson
Uma Thurman
Patrick Warburton
Oprah Winfrey
Matthew Broderick
Regi
Steve Hickner
Simon J. Smith
Manus
Jerry Seinfeld
Nasjonalitet
USA
Originalspråk
Engelsk
Lengde
1 t. 32 min.
Produksjonsår
2007
Produksjonsselskap
DreamWorks
Distribusjon
United International Pictures
Aldersgrense
Tillatt for alle
Egnethet
Familie
Begrunnelse
Ingen scener i denne filmen anses som skadelige, derfor blir filmen tillatt for alle.

Trailere og klipp

Bilder

Få med deg disse filmene