Iben Akerlie i Victoria

Her er Hamsuns Victoria

Debutant Iben Akerlie (23) spiller Victoria i ny storsatning.

Knut Hamsuns verdenskjente roman Victoria skal endelig bli film på norsk. Manus og regi er ved Torun Lian ("Bare skyer begever stjernene", "Ikke naken"), og Iben Akerlie spiller tittelrollen, mens Jakob Oftebro og Bill Skarsgård portretterer rivalene Johannes og Otto.

Iben Akerlie,  Bill Skarsgård, Torun Lian og Jakob Oftebro
Iben Akerlie, Bill Skarsgård, Torun Lian og Jakob Oftebro

Historien, som svært mange nordmenn har et forhold til, skildrer det tragiske kjærlighetsforholdet mellom Victoria og Johannes. Hun er datter til godseieren og han er den fattige møllerens sønn. De elsker hverandre dypt, men presset fra faren får Victoria til å vrake Johannes til fordel for kammerherrens sønn Otto. Livet skal by på store utfordringer for dem begge før de tør innrømme sin kjærlighet for hverandre.

Romanen er filmet flere ganger tidligere – første gang i Tyskland på 30-tallet. Den legendariske Hollywoodagenten Paul Kohner kjøpte filmrettighetene til boken direkte fra Knut Hamsun før krigen. Filmen skal produseres av tungvekterne John M. Jacobsen. Sveinung Golimo, i tillegg til Kohners sønn Pancho Kohner.

Opptakene til " Victoria" starter i månedsskiftet februar/mars og filmen forventes å få premiere i februar 2013. Budsjettet er på 32 millioner.

 Bill Skarsgård, Iben Akerlie og Jakob Oftebro
Bill Skarsgård, Iben Akerlie og Jakob Oftebro

Hovedrolleinnehaverne

De tre hovedrolleinnehaverne har ganske ulik bakgrunn. Iben Akerlie er helt fersk i gamet, og sikret seg rollen etter en omfattende castinprosess med tallrike prøvespillinger. De to andre har nærmet vokst opp med faget, og er begge barn av kjente skuespillere. Jakob Oftebro, som vi tidligere har sett i "Max Manus" og "Hvaler", og som spiller en av eventyrerne i kommende "Kon-Tiki", er sønn av Nils Ole Oftebro. Hans rival i filmen, Bill Skarsgård, som er kinoaktuell i "Simon og eiketrærne", er Stellan Skarsgårds sønn og Alexander Skargårds lillebror.