Lærer Frosk

Barnefilm / Eventyr / Familiefilm 1 t. 24 min. 6 år
Lærer Frosk
Lærer Frosk
Synes du din lærer er rar?

Lærer Frosk handler om Lisa på 8 år som er en svært selvstendig jente. På skolen liker Lisa godt sin lærer Frans. Men han bærer på en stor hemmelighet. På grunn av en genetisk feil blir Frans forvandlet til en frosk, både når han vil og ikke. Og det skaper jo litt problemer, både for ham og omgivelsene. Spesielt blir det vanskelig når skolen får en ny rektor som vil at skolen skal bli landets beste. Og da passer ikke en froske lærer inn.

Filmen er fra skaperne av blant annet Maur i rompa og vil ha gode norske stemmer med blant annet Christian Skolmen som læreren. Lærer Frosk er kåret til årets familiefilm i Nederland 2016 og fikk nå i april publikumsprisen under Barnefilmfestivalen i Kristiansand, der den blant annet slo Richard Storken. Akkurat som Barnefilmfestivalen sitt publikum digger også norske anmeldere Lærer Frosk, her kommer noen sitater:

"En frisk og morsom film som setter full fart i barnas fantasi" (Aftenposten).

"Så filmen i selskap med et publikum bestående for det mest av barn mellom seks og tolv. At filmen funker som ei kule for målgruppa var lett å se og høre" (Filmmagasinet).

"I likheten med Roald Dahls fortellinger tar Lærer Frosk barnas parti og viser hvor dårlig voksne kan oppføre seg. Slik frir den ikke bare til barna, men tar dem også på alvor (Vårt Land).

Originaltittel:
Meester Kikker
Regi:
Anna van Der Heide
Språk:
norsk
Produksjonsår:
2016
Skuespillere:
Jeroen Spitzenberger
Yenthe Bos
Wine Dierickx og Paul Kooij. Norske stemmer: Christian Skolmen
Hedda Farnes Grjotheim
Oscar Stålhand Arnø
Ingeborg Sundrehagen Raustøl
Marian Saastad Ottesen og Helge Winther-Larsen.
Sjanger:
Barnefilm / Eventyr / Familiefilm
Spilletid:
1 t. 24 min.
Nasjonalitet:
Nederland
Aldersgrense med begrunnelse:
6 år
Kortvarige dramatiske hendelser gjør at denne filmen får 6-årsgrense.
Produksjonsselskap:
BosBros BV.