Rekonstruksjon Utøya

Dokumentar 1 t. 33 min. 12 år
Rekonstruksjon Utøya
Rekonstruksjon Utøya
En dokumentar om hvordan fire overlevende snudde terror til håp.

Seks år etter terrorangrepet kommer fire overlevende fra Utøya sammen i et filmstudio i Nord-Norge. De er sammen med tolv ungdommer som ønsker å forstå og hjelpe. En psykolog er tilstede i hele prosjektet. Sammen i studioet rekonstruerer de overlevende sine minner om hva som skjedde på Utøya. Denne filmen dokumenterer prosessen.

"Rekonstruksjon Utøya er nær, modig og varm – hvis du bare orker å se én film om Utøya, anbefales det sterkt å vente på denne." - Ellen Lande, Ny Tid
"...rå, usminket og ekte og gir et innblikk i 22. juli som jeg kjenner meg igjen i. Den makter å fortelle dramatiske, hjerteskjærende historier med varme og omtanke og er en film alle bør se." - Stian Kogler,
overlevende fra Utøya

Hvordan overlever du møtet med terrorens sanne ansikt? Rekonstruksjon Utøya er en gripende gjenfortelling fra fire som opplevde en av de verste terrorhandlingene i Europa noen gang. Dokumentaren viser hvordan å gjenoppleve 22. juli ble en vei videre for dem – og for oss som sitter i salen.

Originaltittel:
Reconstructing Utøya
Regi:
Carl Javér
Språk:
norsk
Produksjonsår:
2018
Sjanger:
Dokumentar
Spilletid:
1 t. 33 min.
Nasjonalitet:
Norge / Sverige / Danmark
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år
Filmen inneholder sterke verbale skildringer fra overlevende etter terrorangrepet på Utøya. Innholdet i disse skildringene kan virke forstyrrende på barn, og filmen får derfor 12- årsgrense.
Produksjonsselskap:
Vilda Bomben Film AB, Polarfox AS, FilmCamp AS, made in copenhagen ApS, Film i Väst AB