Oslo 31. august

Drama 1 t. 34 min. 15 år
Anders Danielsen Lie og Hans Olav Brenner i Oslo, 31. august
Oslo 31. august
Ett døgn, én mann, én by

En ny film av Joachim Trier og teamet bak "Reprise". "Oslo, 31. august" er et portrett av Oslo i dag - inspirert av kultromanen "Le feu follet". Et visuelt og emosjonelt drama om en mann drevet til sitt eksistensielle nullpunkt.

Anders (Anders Danielsen Lie) er i ferd med å fullføre sin narkotikarehabilitering på landsbygda. Som en del av programmet har han fått lov til å gi inn i byen for et jobbintervju. Anders drar nytte av permisjonen, og driver rundt i byen og treffer på gamle kjente. Anders er smart, kjekk og fra en god familie, men han er dypt hjemsøkt av alle mulighetene han har kastet bort, og av alle menneskene han har sviktet. Han er fortsatt relativt ung, men føler at hans liv på mange måter er allerede over.

For resten av dagen og til langt på natt, vil spøkelser av tidligere feil kjempe mot sjansen for kjærlighet, muligheten for et nytt liv, og håpet om å se en fremtid ved morgengry.


Originaltittel:
Oslo 31. august
Regi:
Joachim Trier
Språk:
Norsk
Produksjonsår:
2011
Skuespillere:
Anders Danielsen Lie
Hans Olav Brenner
 Ingrid Olava
Petter With
Sjanger:
Drama
Spilletid:
1 t. 34 min.
Nasjonalitet:
Norge
Aldersgrense med begrunnelse:
15 år
Filmen har en gjennomgående dyster stemning, og inneholder tematikk som kan virke forstyrrende på 11-åringer. Filmen får derfor 15-årsgrense.
Produksjonsselskap:
MOTLYS AS