Tomb Raider

Action / Eventyr 1 t. 58 min. 12 år
Alicia Vikander i Tomb Raider
Tomb Raider

I dette action eventyret følger vi Lara Croft på sin reise for å løse mysteriet rundt farens forsvinning. Filmen er basert på videospillet Tomb Raider.

Lara Croft er en selvstendig 21 åring, og datter av en eksentrisk eventyrer som forsvant når Lara knapt var blitt tenåring. Lara bor i de kaotisk trendy gatene i Øst-London hvor hun jobber som sykkelbud. Hun sliter med å få endene til å møtes og til å møte opp på skolen. Fast bestemt på å gå sin egen vei nekter hun å innse, og tro på, at faren virkelig er borte. Lara rådes til å gå videre etter syv år uten han, noe hun nekter å høre på.

Lara skjønner ikke helt selv hva som driver henne til å prøve å løse gåten rundt farens mystiske død. Stikk i strid med farens siste ønske bestemmer hun seg for å etterlate alt hun har i London for å oppsøke farens siste destinasjon. Turen går til en grav på en mystisk øy et sted utenfor Japan. Lara reiser kun bevæpnet med sitt skarpe sinn, blind tro og stahet. Det blir en lang og farlig reise, men hvis hun overlever ferden kan hun fortjene navnet Tomb Raider.

Regi:
Roar Uthaug
Språk:
engelsk
Produksjonsår:
2017
Skuespillere:
Alicia Vikander Walton Goggins Daniel Wu Dominic West
Sjanger:
Action / Eventyr
Spilletid:
1 t. 58 min.
Nasjonalitet:
USA
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år
Filmen inneholder actionvold og enkelte drapsskildringer. Da disse er lite nærgående og foregår i et tydelig eventyrunivers får filmen 12-årsgrense.