Adjø, Christopher Robin

Drama 1 t. 47 min. 9 år
Domhnall Gleeson og Will Tilston i Goodbye Christopher Robin
Goodbye Christopher Robin
Historien om A. A. Milne, forfatteren av bøkene om Christopher Robin og hans kjæledyr

Bøkene om Christopher Robin og hans lekedyr har i et halvt århundre gledet barn og voksne over hele verden. Bak fortellingene var forfatteren A.A. Milne, som baserte fortellingene på sin egen sønn, Christopher Robin Milne, og hans fabelaktige verden i en skog på den britiske landsbygden. Milne hadde selv tjenestegjort i første verdenskrig, og i et Storbritannia rystet av krigens traumer, mente han at man trengte å fokusere på de positive, trygge sidene i livet. Det traff utvilsomt noe i folket, for bøkene ble enormt populære og Christopher Robin ble ufrivillig rikskjendis over natten. Berømthetens bakside ble dog en enorm påkjenning for gutten, og forholdet til foreldrene ble aldri det samme.

Domhnall Gleeson og Margot Robbie gjør fantastiske roller som ekteparet A.A. og Daphne Milne, og sørger for et unikt innblikk i opphavet til noen av vår tids mest kjente barnebøker. Regissør Simon Curtis står også bak andre filmer basert på sanne historier, som KVINNEN I GULL med Helen Mirren og MY WEEK WITH MARILYN med Michelle Williams.

Originaltittel:
Goodbye Christopher Robin
Regi:
Simon Curtis
Språk:
engelsk
Produksjonsår:
2017
Skuespillere:
Domhnall Gleeson
Margot Robbie
Vicki Pepperdine
Will Tilston
Alex Lawther
Stephen Campbell Moore
Richard McCabe
Geraldine Somerville
Sjanger:
Drama
Spilletid:
1 t. 47 min.
Nasjonalitet:
Storbritannia
Aldersgrense med begrunnelse:
9 år
Denne filmen inneholder enkelte innslag med krigshandlinger. Da disse er lite nærgående og kortvarige antas de ikke å ha skadelig virkning på barn over 9 år. Filmen får derfor 9-årsgrense.
Produksjonsselskap:
DJ Films, Fox Searchlight Pictures